Τη Μάχη της Κρήτης τίμησαν ΠΕΑΠ και ο Σύλλογος «Τάλως»
Κοινωνία

Τη Μάχη της Κρήτης τίμησαν ΠΕΑΠ και ο Σύλλογος «Τάλως»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης διοργάνωσαν το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως», την Τετάρτη 20 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, θέλοντας να τιμήσουν την παράδοση, την ιστορία, τη διαχρονικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ιδεών του Ελληνισμού.

«Βαθιά στην καρδιά μας μένουν ζωντανοί οι χιλιάδες πεσόντες και εκτελεσθέντες Κρητικοί, επειδή αγάπησαν την πατρίδα τους και θέλησαν να ζήσουν ελεύθεροι» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον χαιρετισμό της. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «Τιμάμε σήμερα τη Μάχη της Κρήτης και σε όλους εμάς πέφτει το βάρος του χρέους  να κληροδοτήσουμε στις νέες γενιές ζωντανή τη μνήμη και την ιστορική αλήθεια. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τους ηθικούς θησαυρούς της εθνικής μας κληρονομιάς. Μόνο έτσι θα νιώσουν και θα γνωρίσουν ακόμη καλύτερα με πόσες θυσίες διασώζεται το αγαθό της Ελευθερίας από τη βουλιμία των κάθε λογής εχθρών του καιρού μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σταθούν αντάξιοι συνεχιστές όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τιμή, αντάξιοι της κρητικής ψυχής, η οποία ποτισμένη βαθιά με τις αξίες τις Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, αντιστάθηκε σε κάθε κατακτητή».

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους μίλησε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, για «την αξία του ιστορικού γεγονότος και την υπερηφάνεια που πρέπει να έχουμε ως λαός για πράξεις αυτοθυσίας που προέρχονται από εμάς και κρίνουν το μέλλον της Πατρίδας μας».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο αντιδήμαρχος Πεύκης και ταμίας του Συλλόγου «Ο Τάλως» Χρήστος Φωτίδης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε προβολή video – ντοκιμαντέρ από τη Μάχη της Κρήτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Τάλως» Γιώργος Καρχιλάκης. Κεντρικός ομιλητής για το ιστορικό της Μάχης ήταν ο πτέραρχος ε.α, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του «Τάλως» Στυλιανός Πετρουλάκης. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το χορευτικό του Συλλόγου και τραγούδησαν οι Νίκος και Γιάννης Κακκουδάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης, οι αντιδήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου και Δημήτρης Κατραμάδος, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet