Τη Μάχη της Κρήτης τίμησε ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Τη Μάχη της Κρήτης τίμησε ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την επετειακή εκδήλωσή του με θέμα τη Μάχη της Κρήτης πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ο Τάλως».

Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη. Ακολούθησε ομιλία από τον αρχιμανδρίτη Συμεών Αυγουστάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, αλλά και παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τη σχέση της εκκλησίας με τη Μάχη της Κρήτης.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το εθιμοτυπικό κρητικό κέρασμα συντροφιά με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, το οποίο για άλλη μια φορά έδειξε τον καλύτερο του εαυτό και έκανε τους παρευρισκόμενους να καμαρώσουν τη λεβεντιά των χορευτών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, «στηρίζουμε την παράδοσή μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατούμε ζωντανή τη σχέση μας με την Κρήτη. Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Ευχόμαστε καλή αντάμωση σε επόμενη εκδήλωση μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet