Τον Άλμπερτ Αϊνστάιν… αλλιώς γνωρίζουν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης
Κοινωνία

Τον Άλμπερτ Αϊνστάιν… αλλιώς γνωρίζουν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πραγματοποιείται την Τρίτη 20 και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 επίσκεψη των τάξεων ΣΤ1 & ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε μια δράση με τίτλο «Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλιώς».

Η εθελόντρια του Δήμου Ελένη Μανδαμαδιώτου, που έχει αναλάβει την παρουσίαση της πολύπλευρης προσωπικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, επικεντρώνει την ανάλυσή της στη φιλοσοφική και κοινωνική πτυχή της οντότητάς του, καθώς και στην αναζήτηση της πιο ανθρώπινης πλευράς του. Ποιος ήταν ο πασίγνωστος δρ. της Φυσικής που πίστευε ότι τα παραμύθια είναι απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά και τι γνώμη είχε για τον εαυτό του; Γιατί πίστευε ότι η φαντασία και η περιέργεια είναι σημαντικά χαρακτηριστικά στη ζωή μας; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία θα δοθούν απαντήσεις αποτυπώνοντας έτσι το φανταστικό, μοναδικό ταξίδι ζωής του σπουδαίου Νομπελίστα κάπως διαφορετικά… κάπως αλλιώς. Στο τέλος του ταξιδιού τα παιδιά βάζουν τη δική τους πινελιά σχολιάζοντας την ξεχωριστή χρωματικογαλαξιακή προσωπογραφία του και την ευρεσιτεχνία της μεγαλύτερης ανακάλυψης του 21ου αιώνα.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ), «το ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης και η πρόεδρος Άννα Ασπραδάκη στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των εθελοντών του Δήμου, ιδίως σε ό,τι αφορά στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Συγκεκριμένα η κ. Ασπραδάκη δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Μανδαμαδιώτου που είναι πάντα πρόθυμη να στηρίξει τις δράσεις της βιβλιοθήκης μας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους και για την ιδιαίτερη συμβολή τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν δράσεις που προωθούν το φιλαναγνωστικό αίσθημα και δημιουργούν γερές βάσεις στη μαθητική κοινότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet