Τους νέους φοιτητές βράβευσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Τους νέους φοιτητές βράβευσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τους φοιτητές που εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, βράβευσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νίκος Γκαραβέλλας, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης.

Στους φοιτητές δόθηκε έπαινος από τον δήμαρχο, συμβολικό δώρο ένας φορτιστής κινητού και υπολογιστή (power bank), ενώ για πρώτη φορά δόθηκε χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ στον κάθε αριστεύσαντα φοιτητή.

Η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού έδωσε χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ στους πρώτους πέντε φοιτητές από το 1ο και 2ο Λύκειο Πεύκης. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος εκπροσωπήθηκε από τον πανοσιολογιότατο πατέρα Ευστράτιο Δελατόλα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστολών Πέτρου και Παύλου Πεύκης, ο οποίος έδωσε τα χρήματα στη φοιτήτρια του 1ου Λυκείου Πεύκης ενώ για τους αριστεύσαντες φοιτητές του Λυκείου Λυκόβρυσης δόθηκαν τα χρήματα από την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους φοιτητές τόνισε ότι η προσπάθειά τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι άξια συγχαρητηρίων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους μαθητές. Επισήμανε, ακόμη, ότι «ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης και της επιτυχίας πρέπει να είναι διαρκής και να συνεχιστεί και στο μέλλον με την ίδια ένταση και πάθος, σε κάθε στάδιο της ζωής τους», γιατί όπως ανέφερε «η παιδεία που αποκτούμε με τη γνώση και τη μόρφωση είναι αυτή που μας περιχαρακώνει με αρχές και αξίες για όλη τη μετέπειτα ζωή μας».

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαραβέλλας, αφού συνεχάρη τους ακαδημαϊκούς πλέον πολίτες, όπως είπε, τους παρότρυνε, «αν συναντήσουν στο διάβα τους δρόμους με αγκάθια και εμπόδια, να μην τα παρατήσουν και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, να σηκωθούν και να συνεχίσουν, γιατί όπως έχει πει και ο Αδαμάντιος Κοραής “Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο”».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, γονείς και εκπαιδευτικοί των μαθητών, διευθυντές των Λυκείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, οι ιερείς πατέρας Ευστράτιος και πατέρας Στυλιανός του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης και ο πατέρας Γεώργιος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευαγγ. Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Χρ. Σκαμάκης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μ. Φραϊδάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γ. Καρύμπας, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρ. Φωτίδης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μαρμαγγιόλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Ασπραδάκη, Π. Πανταζής και Δ. Κατραμάδος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση και ελαφρύ κέρασμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet