Τούρκοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης – Πώς τους αποχαιρέτισε ο δήμαρχος
Κοινωνία

Τούρκοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης – Πώς τους αποχαιρέτισε ο δήμαρχος

Στην τελετή αποχαιρετισμού μαθητών από τα σχολεία Cobanlar Secondary School και Gazligor Secondary School του Αφιόν Καρά Χισάρ της Τουρκίας, που φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου.

Μετά την περσινή επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή του Γυμνασίου Λυκόβρυσης στην κινητικότητα του προγράμματος, μέσω της επίσκεψης τριών εκπαιδευτικών του στην Ολλανδία για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φέτος λειτουργεί ως σχολείο υποδοχής, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς την κοινωνία.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τη χώρα μας την εβδομάδα 26/2-1/3 και στη διάρκεια αυτής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο, την ιστορία και τη δομή του, να παρακολουθήσουν διδακτικές ώρες και να ανταλλάξουν τις δικές τους εμπειρίες με τους συμμαθητές τους που φοιτούν στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης.

Λίγο πριν την επιστροφή τους, η διεύθυνση του σχολείου, πραγματοποίησε μια μικρή τελετή με κεράσματα, χαμόγελο και προσκλήσεων για ανταλλαγή επισκέψεων. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Σωτηρίου και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Νέας Γενιάς Μαρία Αθανασοπούλου, επισκέφθηκαν το σχολείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φιλοξενούμενους μαθητές για την εμπειρία τους, τα όνειρά τους, αλλά και τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις!

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος δήλωσε: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε μαθητές άλλων χωρών να επισκέπτονται τα δικά μας σχολεία και να γνωρίζουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό μας, αλλά και τη διδακτική διαδικασία. Είμαι βέβαιος πως η εμπειρία όλων ήταν εξαιρετική και ελπίζουμε να απόλαυσαν τη φιλοξενία. Κάθε διαπολιτισμική συνεργασία, ιδιαίτερα όταν αφορά σε νεαρές ηλικίες, συντελεί στο να διαμορφώνονται προσωπικότητες που αντιλαμβάνονται τον κόσμο διαφορετικά, με ανοικτούς ορίζοντες και δημιουργεί σχέσεις που ακολουθούν και στα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα Erasmus+, εστιάζοντας σε βασικούς πυλώνες της μετέπειτα ενήλικης ζωής όλων μας, όπως η εκπαίδευση, η κατάρτιση και ο αθλητισμός, συντελεί προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στη διευθύντρια του Γυμνασίου Λυκόβρυσης Μαρία Λυμπερτού, το διδακτικό προσωπικό και, φυσικά τους μαθητές, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τη θερμή φιλοξενία τους. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή να ακούσουμε κάθε ανάγκη τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet