Το Α’ βραβείο απονεμήθηκε στο 4ο Δημοτικό Πεύκης για τις δράσεις του για το περιβάλλον
Κοινωνία

Το Α’ βραβείο απονεμήθηκε στο 4ο Δημοτικό Πεύκης για τις δράσεις του για το περιβάλλον

Ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) διοργάνωσε για 13η χρονιά την απονομή των «Ετήσιων Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» στα σχολεία των Δήμων – μελών του, σε μία προσπάθεια ανάδειξης και αναγνώρισης του έργου μαθητών και εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική συνείδηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον Εκπαίδευση-Βέλτιστες πρακτικές».

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετείχε στον διαγωνισμό με το project «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας», ένα σχέδιο δράσης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (European Week For Waste Reduction 2021), και του απονεμήθηκε το Α’ βραβείο για τις δράσεις του με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.

Η τελετή απονομής των επαίνων και των βραβείων έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2022.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν μαθητές, εκπρόσωποι των τμημάτων του σχολείου και η εκπαιδευτικός Κιόρογλου Ελένη, ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών. Την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για το σχολείο τίμησαν με την παρουσία τους και γονείς των μαθητών.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο Παύλος Καμάρας, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Πεύκης, ενώ τα μετάλλια στους μαθητές απένειμε η κ. Μουρατίδου Μαρία.

Η κ. Κιόρογλου υπογράμμισε ότι το project ήταν συλλογική δουλειά, ενώ σημείωσε πως εργάστηκαν με ζήλο όλα τα τμήματα και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και ευχαρίστησε τους γονείς για τη συμμετοχή τους στη δράση. Τέλος, τόνισε την «προσπάθεια που καταβάλλουν τα σχολεία σε θέματα περιβάλλοντος, είναι αναγκαία η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet