Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης… δίνει μαθήματα περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης
Κοινωνία

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης… δίνει μαθήματα περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετέχει σε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και με σκοπό να προάγει καλές πρακτικές ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθητές και μαθήτριες σε κάθε τάξη ερευνούν, ενημερώνονται, προβληματίζονται, σχεδιάζουν δράσεις και τις υλοποιούν με στόχο τη βιωσιμότητα και την αειφορία του πλανήτη μας. Έτσι, λοιπόν, για την εβδομάδα 22-26 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν σε δράσεις όπως ανακύκλωση ρούχων, πλαστικού, αλουμινίου, και μπαταριών. Εκτός από την ανακύκλωση αυτών των υλών θα κατασκευάσουν και δικά τους χρήσιμα προϊόντα από παλιά αντικείμενα, όπως τσάντες πολλαπλών χρήσεων από παλιά ρούχα, μολυβοθήκες, κουμπαράδες, αποθηκευτικά κουτιά, παιχνίδια κ.ά., από συσκευασίες προϊόντων.

Η προσπάθειά τους όμως δε σταματά εδώ. Τα παιδιά του σχολείου θα ενημερώσουν τα άλλα σχολεία του Δήμου προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και άλλους μαθητές να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα η Στ’ τάξη θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης και θα ενημερώσει το 15μελές του σχολείου σε θέματα περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης, προκειμένου να παρακινήσει τους μαθητές στη δράση, η Γ’ τάξη θα μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια με τις δράσεις στη γειτονιά της, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει και τους δημότες της τοπικής κοινωνίας, ενώ οι Α΄, Β΄, Δ’ και Ε΄ τάξεις θα δραστηριοποιηθούν στο περιβάλλον του σχολείου.

«Ο κοινός μας σκοπός είναι να κάνουμε και το δικό μας βήμα για να φέρουμε την αλλαγή που θα προστατέψει τον πλανήτη μας» αναφέρει η διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet