«Τρέχει» η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής από τα συνεργεία που βρίσκονται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Τρέχει» η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής από τα συνεργεία που βρίσκονται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σημαντική πρόοδος συντελείται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στον τομέα  της συλλογή και αξιοποίησης των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το 2019 της ECOELASTIKA Α.Ε., που είναι εγκεκριμένος φορέας από την Πολιτεία για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων, έχουν συλλεγεί 9.807 ελαστικά οχημάτων τέλους κύκλου ζωής από 9 βουλκανιζατέρ συνεργεία της πόλης. Εξ αυτών, 31,6% διατέθηκε για ενεργειακή αξιοποίηση και 68,4% για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, το τρίμμα ανακυκλωμένου ελαστικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελαστικά δάπεδα (προαύλια σχολείων, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους) σε τροποποιημένη άσφαλτο, τεχνητούς χλοοτάπητες ποδοσφαίρου, θερμομονωτικά, πάγκους, πινακίδες κ.α.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω στοιχεία: «Το περιβάλλον αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τη δημοτικής μας αρχή, γι’ αυτό και ενισχύουμε όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο που τίποτε δεν θα καταλήγει στη χωματερή. Γι’ αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η ανταπόκριση των πολιτών, που έχει αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο προσεκτικά και δυναμικά. Είναι ζήτημα ποιότητας ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet