Τρία νέα φανάρια επισήμανσης κινδύνου σε Λυκόβρυση & Πεύκη
Κοινωνία

Τρία νέα φανάρια επισήμανσης κινδύνου σε Λυκόβρυση & Πεύκη

Πρόγραμμα ασφαλούς διέλευσης στους οδικούς άξονες Λυκόβρυσης και Πεύκης, ιδίως όσων βρίσκονται κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, λειτουργεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, μεριμνώντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, για την ασφαλή διέλευση μαθητών και πολιτών.

Μέσω του προγράμματος επί της θητείας του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη έχουν τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον Δήμο, 10 ηλιακοί φανοί επισήμανσης κινδύνου, με τους τελευταίους τρεις να τοποθετούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, υπάρχει η στοχοθεσία για την τοποθέτηση ηλιακού φανού επισήμανσης κινδύνου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ύψος του δημαρχείου του Δήμου.

Ειδικότερα, οι ηλιακοί φανοί επισήμανσης κινδύνου που τοποθετήθηκαν πρόσφατα είναι τα ακόλουθα σημεία:

  • Στην οδό Ξάνθης στο 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.
  • Στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.
  • Στην οδό Δημοκρατίας στη Δημοτική Ενότητα της Λυκόβρυσης στο σχολικό συγκρότημα πολύ κοντά στο Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης, το 2o Δημοτικό Λυκόβρυσης και το 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επτά ηλιακούς φανούς επισήμανσης κινδύνου (φανάρια) που έχουν τοποθετηθεί την τελευταία διετία από τη διοίκηση Μαυρίδη στο πλαίσιο του Προγράμματος Ασφαλούς Διέλευσης στην πόλη, με προτεραιότητα τα σχολικά συγκροτήματα, αυτοί είναι στα εξής σημεία:

  • Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, επί της οδού της Αγίας Βαρβάρας.
  • Στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, επί της οδού Θησέως.
  • Επί της οδού Νικ. Πλαστήρα, μεταξύ της πλατείας Θράκης και του Παιδικού Σταθμού Λυκόβρυσης.
  • Μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, επί της οδού Λέλας Καραγιάννη.
  • Μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, επί της οδού Κοραή.
  • Στο 2ο Δημοτικό Πεύκης.
  • Στο 4ο Δημοτικό Πεύκης, επί της οδού Μπότσαρη.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος, συντηρήθηκαν, την τελευταία διετία, όλες οι διαβάσεις πεζών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία του Δήμου, για την ομαλή διέλευση πεζών και μαθητών.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τονίζει σχετικά: «Στόχος μας η παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας των παιδιών του Δήμου μας και των πολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό τρέχουμε σταθερά Πρόγραμμα Ασφαλούς Διέλευσης στις οδικές αρτηρίες του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης. Όπου διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την ασφάλεια προβαίνουμε στις αντίστοιχες ενέργειες. Συνεχίζουμε μέχρι να θωρακίσουμε ανάλογα και τα υπόλοιπα σημεία της πόλης, ιδίως κοντά σε σχολεία που χρίζουν τέτοιας παρέμβασης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet