Τ. Μαυρίδης: Αναμένουμε την έκδοση voucher για τα νήπια
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Αναμένουμε την έκδοση voucher για τα νήπια

«Αναμένουμε την έκδοση voucher για τα νήπια» τονίζει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, μετά τη μη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης προέβη στην εξής δήλωση:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από την πρώτη στιγμή που ετέθη το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από την προηγούμενη κυβέρνηση έχει κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον των οικογενειών της πόλης μας. Τα δύο τελευταία χρόνια καταθέσαμε επανειλημμένως προτάσεις και επισημάνσεις σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που έγινε εσπευσμένα, χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο, και χωρίς κανέναν προγραμματισμό, τόσο από το υπουργείο Παιδείας, όσο και από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

»Πιο συγκεκριμένα, είχαμε προτείνει την αξιοποίηση του ενοικιαζόμενου χώρου, που φιλοξενεί σήμερα το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, όταν αυτό μεταστεγαστεί στο νέο σχολικό συγκρότημα στο Ηλιακό Χωριό. Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (δημόσιου φορέα που κατασκευάζει σχολεία) το σχολικό συγκρότημα, όπου πρόκειται να μεταφερθούν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης δεν αποπερατώθηκε πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, συνεπώς αυτή η λύση δεν ήταν εφικτή.

»Επίσης, είχαμε προτείνει την τοποθέτηση τεσσάρων αιθουσών βαρέως τύπου (και όχι ελαφριάς κατασκευής όπως σχεδίαζε το υπουργείο) στο οικόπεδο επί της οδού Σωκράτους 2 (Ελευθερίου Βενιζέλου) στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες τόσο για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, όσο και τις αυξημένες ανάγκες των Νηπιαγωγείων στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης με τη στέγαση και λειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης. Δυστυχώς ούτε αυτή η λύση όμως επελέγη από το υπουργείο.

»Παρά ταύτα, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Υποδομών τον Ιούνιο του 2019 για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφριάς κατασκευής, με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους εντός των γηπέδων σε 18 σχολικές μονάδες της Αττικής, μεταξύ των οποίων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να επιλυθούν απαραίτητα τεχνικά ζητήματα. Αλλά ούτε και αυτή η λύση προχώρησε.

»Ζητήσαμε εγκαίρως την εξαίρεση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, κάτι που έγινε δεκτό τελικά από τη νέα κυβέρνηση. Έτσι, ο Δήμος μας είναι ανάμεσα στους 13 Δήμους που εξαιρέθηκαν με τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 19 Αυγούστου από την εφαρμογή του μέτρου. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα αφορά στην έκδοση εκπαιδευτικού κουπονιού (voucher), που θα καλύπτει τα έξοδα φοίτησης για τα νήπια των 13 Δήμων που εξαιρέθηκαν.

»Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι λόγω της ισχύος του νόμου 4521/2018 για τη δίχρονη υποχρεωτική σχολική αγωγή δεν μας επετράπη τον Μάιο του 2019 να δεχτούμε αιτήσεις για τα νήπια στους Δημοτικούς μας Παιδικούς Σταθμούς, κάτι το οποίο δημιούργησε αναστάτωση σε οικογένειες συμπολιτών μας.

»Από τη στιγμή που ως Δήμος δεν έχουμε αρμοδιότητα σε θέματα δημόσιας εκπαίδευσης στηρίζουμε επικουρικά τα παιδιά και τις οικογένειες της πόλης. Ο σταθερός μας στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πετυχημένη δομή και λειτουργία των Παιδικών μας Σταθμών, τον οικογενειακό προγραμματισμό των συμπολιτών μας και τις θέσεις εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού των Σταθμών. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet