Τ. Μαυρίδης: Ο Δήμος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Ο Δήμος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης

Με τη διαβίβαση της μελέτης με τίτλο «Αναθεώρηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΓΠΣ Λυκόβρυσης» προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του Δήμου σχετικά με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διαβιβάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ και το Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αττικής- Αθήνας. Μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της μελέτης του ΓΠΣ, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, και μετά τη διαβίβαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εναπόκειται πλέον στις υπηρεσίες του υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Όπως τονίζει η δημοτική αρχή, το ΓΠΣ στοχεύει στη ρύθμιση των χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων. Είναι ένα θεσμικό εργαλείο σχεδιασμού με το οποίο επιτυγχάνεται η ρύθμιση του χώρου της πόλης και παρέχει το πλαίσιο για τη χωρική και οικιστική οργάνωση του Δήμου, είναι συνεπώς ένα αναπτυξιακό χωρικό εργαλείο για την Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Ένα μεγάλο ζήτημα δεκαετιών για τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης οδεύει προς την οριστική του επίλυση. Πλέον, ως Δήμος έχουμε κάνει όλα αυτά που μας αναλογούσαν με βάση τη νομοθεσία με τελευταίο τη διαβίβαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με την ολοκλήρωση του ΓΠΣ προχωρά και η ικανοποίηση του παγίου αιτήματος των πολιτών για την αξιοποίηση ως αθλητικού χώρου ακινήτου ιδιοκτησίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, που παραχωρείται με δωρεά στον Δήμο μας. Πρόκειται για έκταση 3.485,59 τ.μ. και πεζόδρομο πλάτους 5 μέτρων σε έκταση 351,61 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο ανάμεσα στις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου, Κόττου και Χαλκίδος, που αποτελεί τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας. Ο νέος αθλητικός χώρος θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης και θα είναι η πρώτη από τις θετικές εξελίξεις για την περιοχή που φέρνει το νέο ΓΠΣ. Σε αυτό το μεγάλο ζήτημα οι συνήθεις απόντες, που δήθεν κόπτονται για το μέλλον της πόλης, όχι μόνο δεν στήριξαν, αλλά καταψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για το ΓΠΣ της Λυκόβρυσης και συνεπώς και τη σημαντική δωρεά της ΑΓΕΤ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet