Τ. Μαυρίδης: Στόχος μας να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά μας
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Στόχος μας να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά μας

«Στόχος μας να διασφαλίσουμε συνθήκες ομαλής ανάπτυξης και ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά μας» τονίζει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που απευθύνει ο δήμαρχος σημειώνεται:

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειος της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, είναι φέτος αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα την υποχρέωσή της προς τα παιδιά να επιδιώξει ένα κόσμο στον οποίο θα επικρατούν η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ευημερία, οι συνθήκες ομαλής ανάπτυξης των παιδιών και οι ίσες ευκαιρίες.

Ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση

Έτσι, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση δεν περιορίζεται στην πρόσβαση, αλλά εκτείνεται στο περιεχόμενο και τις ευκαιρίες που παρέχονται στο κάθε παιδί. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί εν μέσω της μακράς και δύσκολης οικονομικής συγκυρίας το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών, με στόχο τις ίσες ευκαιρίες της νέας γενιάς του Δήμου σε πλήρη εναρμόνιση με τα δικαιώματά τους.

Ευρύτερα, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μεριμνά, φροντίζει και συμμετέχει μέσω της ποιοτικής λειτουργίας και περιεχομένου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αλλά και με σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας που θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και στη νέα γενιά, σεβόμενη τις ανάγκες τους.

Στόχος η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών

Η συμπλήρωση 25 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης πρέπει να οδηγεί όλους μας σε σκέψεις υπευθυνότητας με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Ειδικότερα δε η φετινή επέτειος που είναι αφιερωμένη κατά της παιδικής κακοποίησης οφείλει να στρέψει όλους μας να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας, για έναν κόσμο όπου η αθωότητά τους δεν θα τραυματίζεται.

Και ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή/ και εκμετάλλευσης. Ποσοστό τρομακτικό αν λάβουμε υπόψη ότι η Σύμβαση καλύπτει πλήρως τα δικαιώματα του παιδιού στην προστασία, απαγορεύοντας σαφώς και κατηγορηματικά, κάθε μορφής εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού. Τα στοιχεία αυτά άλλωστε παρουσιάστηκαν και στον Δήμο μας σε ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης παρουσία της Έλενας Ράπτη, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Να επισημάνουμε τέλος ότι για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, υγιούς και απαλλαγμένου από κάθε μορφής βία περιβάλλοντος για τα παιδιά μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κινητοποίηση των κοινωνιών, η αλληλεγγύη και η δημιουργία συνθηκών κατάλληλων για να ακούγεται η φωνή τους. Αυτές είναι οι Αρχές και οι Αξίες μας και με βάση αυτές εργαζόμαστε δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά και τη νέα γενιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet