Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια 12 υπόγειων κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια 12 υπόγειων κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ μέσω της υπόγειας αποθήκευσης των απορριμμάτων», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, υπέγραψε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 συμφωνητικό με την ανάδοχο εταιρεία.

Με αυτό το συμφωνητικό θα γίνει η προμήθεια 12 υπόγειων κάδων που θα εγκατασταθούν σε κοινόχρηστα σημεία στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη και ενός ειδικού γερανού, που θα προσαρμοστεί σε απορριμματοφόρο όχημα για την εξασφάλιση της αποκομιδής τους. Η εκτέλεση της παραπάνω σύμβασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου εξαμήνου.

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το έργο με 184.922,40, ευρώ που αποτελούν το 80% του προϋπολογισμού του έργου στη βάση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους (46.230,60 ευρώ).

Το σύστημα των υπόγειων κάδων που θα αποκτήσει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης είναι φιλικό προς το περιβάλλον και λειτουργικά αποτελεσματικό, ουσιαστικά προσφέρει περιβάλλον καθαρό και ευχάριστο και συμβάλλει  στον περιορισμό της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, αφού ελαχιστοποιεί αισθητά τη διαρροή υγρών, αναφέρει η δημοτική αρχή. Επίσης, σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή των πολιτών με τα απορρίμματα και η μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα των κάδων έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερο συχνή αποκομιδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος λειτουργίας.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση, που αφορά σε 12 υπόγειους κάδους με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και με δημοτικούς πόρους. Έχουμε αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε πρόσκληση και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό μας και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα. Το σύστημα των υπόγειων κάδων που θα αποκτήσει ο Δήμος μας είναι διαδεδομένο σε άλλους Δήμους της Αττικής και ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ η αποθηκευτική ικανότητα των τριών κυβικών μέτρων είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά επωφελής για τον Δήμο μας. Συνεχίζουμε βελτιώνοντας τον εξοπλισμό μας προκειμένου να βελτιώσουμε την καθαριότητα  στον Δήμο μας και την καθημερινότητα των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet