“Υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής”
Κοινωνία

“Υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής”

Ανακοίνωση για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων εξέδωσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λυκόβρυσης-Πεύκης, στην οποία καταγγέλλει τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς για συμπόρευση με τις κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μετά από παρέμβαση του Σωματείου των Eργαζομένων του Δήμου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της αξιολόγησής τους και ουσιαστικά έναν ακόμα τρόπο για να βρεθούν εργαζόμενοι στον δρόμο, αφού με βάση τον αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό 15% υποχρεωτικά πρέπει να αξιολογηθεί αρνητικά.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις αλλά και στοχεύσεις της κυβέρνησης, αυτοί οι εργαζόμενοι θα δουν τον δρόμο της απόλυσης, όπως επίσης και ένα κομμάτι των υπηρεσιών του Δήμου θα βρεθεί στα χέρια ιδιωτών. Υπηρεσίες «φιλέτα» για το κεφάλαιο που θέλει να «ρίξει» τα λιμνάζοντα και συσσωρευμένα κέρδη του σε σίγουρες επενδύσεις, όπως τα σκουπίδια, η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί και λοιπά.

Για μία ακόμη φορά φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών που διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων στον Δήμο της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Ενδεικτικό είναι ότι παρά την πίεση των εργαζομένων που βρίσκονταν εκεί, έγινε προσπάθεια να αλλοιωθεί το ψήφισμα που κατέθεσε το Σωματείο.

Έγινε μεθοδευμένη προσπάθεια να αλλάξει όλη η ουσία του ψηφίσματος, όπου θα δεσμεύει τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην αξιολόγηση και ότι συνέπειες μπορεί αυτή να έχει, και να παρουσιαστεί μια γενικόλογη «έκθεση ιδεών» που θα εκφράζει την αντίθεση στον νόμο. Δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις, όπως της κ. Γώγου, του κ. Θεωδορακόπουλου, και του κ. Μαυρίδη προσπάθησαν να σαμποτάρουν την ψήφιση ενός ψηφίσματος που θα έρχεται σε ρήξη και σύγκρουση με αυτήν την πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ταχθήκαμε εξαρχής υπέρ του ψηφίσματος των εργαζομένων, όπως διαχρονικά έχουμε αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να απολύσει εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσει με συμβασιούχους, χωρίς δικαιώματα, οι οποίοι θα είναι όμηροι και θα ανακυκλώνονται, όπως γίνεται χρόνια τώρα στους δήμους, με τη συμμετοχή και των δημοτικών αρχών διαχρονικά.

Θέλουμε να καταγγείλουμε όσους υποσκάπτουν τον αγώνα των εργαζομένων και να καλέσουμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο να βγάλει συμπεράσματα και αυτή τη στάση όσων εμφανίζονται «υπερασπιστές» του Δήμου από τη μία, αλλά από την άλλη υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής αποδεχόμενοι όποιον αντιλαϊκό νόμο ψηφίζει η κυβέρνηση. Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τη λογική του ρεαλισμού, και της υπακοής στη νομιμότητα, όμως όσοι είναι πραγματικά με τα συμφέροντα των εργαζομένων πάνε κόντρα σ΄ αυτήν την πολιτική ακόμα και αν είναι ψηφισμένοι νόμοι και παλεύουν για να τους ανατρέψουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet