Υπηρεσίες στήριξης των ευάλωτων πολιτών σε εφαρμογή από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Υπηρεσίες στήριξης των ευάλωτων πολιτών σε εφαρμογή από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Από την Δευτέρα 9/11/2020 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στηρίζει όσους συμπολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, Άτομα με Αναπηρία, αποκλεισμένους λόγω καραντίνας, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες πολιτών, μπορούν να καλούν στους τηλ. αριθμούς: 210 6145451, 210 6145150 & 2106145146 (για ψυχολογική υποστήριξη), από τις 8:00 έως τις 20:00 ή να στέλνουν email στο [email protected] προκειμένου να εξυπηρετούνται:

  1. Για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και υποστήριξη για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.
  2. Για υγειονομικές υπηρεσίες.
  3. Για συμβουλευτικές υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης επισημαίνει ότι κατά την επικοινωνία θα πρέπει να δηλώνονται τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο.
  • Διεύθυνση κατοικίας.
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας.
  • Ηλικία.
  • Τον λόγο αδυναμίας μετακίνησης από την κατοικία: Ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια-αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα, καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες.

Τέλος, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet