Φιλοζωική δράση από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Κοινωνία

Φιλοζωική δράση από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 εκφράζει την ευαισθησία της προς τα αδέσποτα ζώα, ιδρύοντας -σε πρώτη φάση- σχετική διαδικτυακή ομάδα για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο θέμα και καλώντας τους φιλόζωους σε μελλοντικές ενέργειες στήριξης των τετράποδων φίλων μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας:

Η ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 αγάπα τα ζωάκια και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό! Ένα θέμα ανάμεσα στα φλέγοντα ζητήματα, το οποίο ως ομάδα μάς έχει απασχολήσει στις συναντήσεις μας είναι η μέριμνα των αδέσποτων ζώων της πόλης μας , τα οποία είναι μάλιστα και αρκετά σε αριθμό. Ανακαλύψαμε, μέσα από συζητήσεις, ότι αρκετοί από εμάς μοιραζόμαστε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα ζωάκια και αρχίσαμε να ερευνούμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να τα βοηθήσουμε. Τα αδεσποτάκια μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, τώρα που η ύφεση και η οικονομική κρίση ταλανίζει την κοινωνία μας και η επιβίωση τους έχει περάσει δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα.

Η πρώτη μας σκέψη ήταν η δημιουργία αυτής της διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας σας καλούμε όλους εσάς που αγαπάτε τους τετράποδους φίλους μας να οργανωθείτε μαζί μας. Καλούμε όλους εσάς τους φιλόζωους της περιοχής μας και όχι μόνο να μας παρακολουθούν στο διαδίκτυο, και να ενημερώνονται και να συμμετέχουν σε μελλοντικές φιλοζωικές ενέργειες. Η σχετική ομάδα μας στο Facebook είναι: Λυκόβρυση Πεύκη 2020- Τα ζωάκια μας (https://www.facebook.com/lp2020.zoakia?).

Ο πρώτος στόχος μας είναι η ορθή ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας. Τα ζωάκια είναι ψυχούλες, όχι εστία μολύνσεων και πηγή προβλημάτων, αρκεί φυσικά η ανθρώπινη κοινωνία να μεριμνεί σωστά για αυτά.

Σε δεύτερο επίπεδο θεωρούμε ότι είναι καλό να ξεκινήσει μια προσπάθεια για υιοθεσίες, στειρώσεις αλλά και τάισμα των ζώων που ζουν στον δρόμο. Πρέπει να βοηθήσουμε την κοινωνία να κατανοήσει ότι η υιοθεσία ενός ζώου, πέρα από τις ευθύνες και τα έξοδα, συντελεί καταλυτικά στην καλή ψυχολογία του ατόμου, δημιουργώντας ένα κλίμα αγάπης στοργής και φροντίδας στο σπιτικό του. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε δράσεις για τα ζωάκια που δεν είναι τόσο τυχερά ώστε να έχουν βρει σπίτι.

Πάνω από όλα, εμείς που μοιραζόμαστε αυτή την αγάπη, θα γνωριστούμε, θα πάμε βολτούλες μαζί τα σκυλοπαιδιά μας και θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αγάπης και αλληλεγγύης.

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. λεγακη ειρηνη

    σημερα το πρωη πηγα να προσκινησω το μοναστηρι της αγιας ειρηνης χρυσοβαλαντου μεσα λοιπον στην αυλη του μοναστηριου ηταν ενα αδεσποτο το οποιο ζητουσε λιγο νερο και τρωφη μια λοιπον καλογρια ο θεος να την κανει θεωρησε σωστο να παρει ενα σιδερο και να αρχιζει να βαραει με ολη την δυναμη της το σκυλι γιατι μπηκε μεσα στο μοναστιρη σας παρακαλω καντε κατι γιατι εαν δεν την σταματαγα εγω θα το ειχε σκοτωσει το καημενο και δεν ειναι καθολου επικινδεινω εαν και θα επρεπε μ αυτο που τραβιξε απο την [αγια γυναικα] ο θεος να την κανει . ευχαριστω τα σχολεια δικα σας………..

  2. Σελλη

    Μηπως θα πρέπει να δουμε λιγο και αυτούς πού εχουν σκυλιά και τα αφήνουν μόνα τους ολη μερα στα μπαλκονια? Να κάνετε κατι και γι αυτό. ..υπαρχει σκυλί που το αφήνουν μονο του ολη μέρα στο μπαλκόνι κι αυτο γαυγίζει τρελλα….

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet