Χαιρετίζει τη δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων από τον ΣΒΑΠ ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Χαιρετίζει τη δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων από τον ΣΒΑΠ ο Τ. Μαυρίδης

Χαιρετίζει την οριστική απόκτηση του ακινήτου 16 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο Αττικής από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, καθώς, όπως τονίζει, άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Αυτοδιοίκηση σημαίνει συνεργασία. Ιδιαίτερα για την επίλυση προβλημάτων που υπερβαίνουν τις δυνατότητες ενός Δήμου και τους χωρικούς περιορισμούς. Μέσα από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, λοιπόν, προωθούμε λύσεις, όπως συμβαίνει με το καταφύγιο των Αδέσποτων Ζώων, το οποίο είναι ζήτημα πολιτισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού που έχει την υποστήριξη του εγχειρήματος, καθώς και στον συνάδελφο δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου. Και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια συνολικά στον ΣΒΑΠ για την πρωτοβουλία, που με πολλή προσπάθεια μπαίνει στην τελική ευθεία».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σημειώνεται:

Η θετική αυτή εξέλιξη τελεσφόρησε μετά από κοπιώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δύο και πλέον χρόνων, αφού μετά και από τον τελικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου το τίμημα των 135.000 ευρώ, για την αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προωθεί τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για το καταφύγιο, βάσει και της Προγραμματικής Σύμβασης ΣΒΑΠ – Δήμου που αφορά στην τεχνική υποστήριξη, του όλου εγχειρήματος από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Να υπογραμμισθεί ότι η θέση του οικοπέδου εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του Καταφυγίου, αφού, όπως είχε προδιαγραφεί στη σχετική οικονομοτεχνική μελέτη, που έχει συνταχθεί από τον Σύνδεσμο, βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό και εκτός κατοικημένης περιοχής, με σχετική επιτρεπόμενη χρήση για τη δημιουργία του.Στόχος του Συνδέσμου είναι το Καταφύγιο να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet