Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, παρακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης.

Τάσος ΜαυρίδηςΠαρόντες στην εκδήλωση ήταν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, αρχιερατικοί επίτροποι και πολλοί πατέρες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο κατάμεστο θέατρο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα, ποιήματα και να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα – Πανώφ».

Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη και το Γραφείο Νεότητος της Μητρόπολης για αυτή τη σπουδαία διοργάνωση και έκλεισε τη γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου. Όπως ανέφερε και στην ομιλία του, «ο Χριστός ήρθε στην Γη όχι για αποκομίσει τον έπαινο των ανθρώπων αλλά για να μεταφέρει την Ειρήνη σε όλη την οικουμένη, να προσφέρει τη σωτηρία και να αφυπνίσει τον άνθρωπο. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από αυτήν την πράξη Του και ας μοιράσουμε στον συνάνθρωπο μας, που μας έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, τη ζεστασιά και την αλληλεγγύη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet