«Όταν ακόμη και η αιμοδοσία μετατρέπεται από κάποιους σε πεδίο νοσηρής μικροπολιτικής…»
Κοινωνία

«Όταν ακόμη και η αιμοδοσία μετατρέπεται από κάποιους σε πεδίο νοσηρής μικροπολιτικής…»

«Η αιμοδοσία μετατρέπεται από κάποιους σε πεδίο νοσηρής μικροπολιτικής» επισημαίνει, με ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων. Η ανακοίνωση ουσιαστικά απαντά στις αντίστοιχες ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος και η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, μέσω των οποίων ασκούσαν κριτική στο δελτίο Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου και προέδρου του Ομίλου, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, σχετικά με την παρουσία της στην πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων:

Είναι πράγματι θλιβερό το γεγονός ότι σε μια χώρα όπου γίνεται τεράστια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν την ύψιστη αυτή έκφραση προσφοράς ως ιδανικό πεδίο για να παίξουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους.

Η παρουσία τής προέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έγινε αντικείμενο μικρόψυχης και διαστρεβλωτικής κριτικής από κάποιους που προφανώς θεωρούν «μικρομάγαζό» τους ακόμη και τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Η απίστευτη εμπάθειά τους κατά της προέδρου του Ομίλου και η απροκάλυπτη πλέον αγωνία τους να «ακυρώσουν» οποιαδήποτε πρωτοβουλία της, τους οδηγεί σε πραγματικό παραλήρημα. Έτσι, «ανακάλυψαν» ότι η κ. Πατούλη μετέβη στον χώρο της αιμοδοσίας και φωτογραφήθηκε δήθεν για να παραπλανήσει τους δημότες και να τους πείσει ότι έδωσε η ίδια αίμα.

Ο Όμιλος για την UNESCO των Βορείων Προαστίων δεν οφείλει να απολογηθεί σε εκείνους που ακόμη και την προσφορά του αίματός τους φροντίζουν να τη μετατρέψουν σε επικοινωνιακή φιέστα και γι’ αυτό «πλημμυρίζουν» με δελτία Τύπου τα ΜΜΕ για τη «συνεισφορά» τους, συνοδευόμενα βέβαια και με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό. Ωστόσο, οφείλει να προασπίσει τον αποδεδειγμένα κοινωνικό ρόλο του στην περιοχή και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η κ. Πατούλη μετέβη στον χώρο της αιμοδοσίας συνοδεύοντας μέλη του Ομίλου, τα οποία και έδωσαν αίμα. Κάτι που ήταν και στις προθέσεις της ίδιας, αλλά λόγω της ύπαρξης κάποιου ιατρικού προβλήματος που αντιμετώπιζε εκείνη τη μέρα, θεώρησε σκόπιμο να απευθυνθεί στον υπεύθυνο γιατρό και να ρωτήσει εάν θα μπορούσε να προχωρήσει στην αιμοδοσία. Ούτε διαδικασίες ήθελε να παρακάμψει, ούτε τη μεγάλη προσφορά των δημοτών της Πεύκης και Λυκόβρυσης επιθυμούσε να υποτιμήσει. Το τελευταίο το κάνουν -δυστυχώς πολύ καλά- όσοι προσπαθούν να χειραγωγήσουν με ψεύδη και νοσηρές φαντασιώσεις την κοινή γνώμη. 

Κατόπιν της εξέτασής της, η κ. Πατούλη κρίθηκε ότι δεν θα μπορούσε να δώσει αίμα. Και βέβαια, παρά τις κακοήθειες κάποιων εναντίον της, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε πουθενά δεν αναφέρεται ότι η ίδια έδωσε αίμα. Ωστόσο, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, όπως κάνει με όλες τις δράσεις που προάγουν τον Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό. Το ίδιο θα συνεχίζει να πράττει και στο μέλλον, αδιαφορώντας για τα σχόλια όσων μπερδεύουν τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με τον δικό τους πολιτικό μικρόκοσμο.

Για το ίδιο θέμα η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO των Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε:

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει πάτος για όσους είτε θέλουν να ικανοποιήσουν το υπερτροφικό “Εγώ” τους, είτε αναζητούν εναγωνίως μια “στέγη” για να βολέψουν τις μικροπολιτικές φιλοδοξίες τους και σπεύδουν να γίνουν “νεροκουβαλητές” στον “μύλο” του οποιουδήποτε “γκουβέρνου”.

Τους διαβεβαιώνω ότι τόσο ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, όσο και προσωπικά, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πολύπλευρη κοινωνική μας δράση, η οποία μοναδικό στόχο έχει την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε κάθε επίπεδο. Έτσι, θα φροντίσουμε να δίνουμε διαρκώς νέο «υλικό» στους μικρόψυχους να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: να στήνουν νοσηρά σενάρια, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να «δηλητηριάζουν» την τοπική κοινωνία.

Αλλά τους προειδοποιούμε: Όσο αυτοί θα καταστρέφουν, εμείς θα δημιουργούμε, όσο αυτοί θα γκρεμίζουν, εμείς θα χτίζουμε, όσο αυτοί θα βουλιάζουν στην ανυποληψία, εμείς θα τροφοδοτούμε την κοινωνία με αξίες, ιδέες και οράματα.

Και ναι, να είναι σίγουροι, μπορούμε και καλύτερα…».

Δ.Σ του Ομίλου της UNESCO Β.Π.

  • Μάρκος Μιχελάκης
  • Αναστασία Χρόνη
  • Ανδρέας Μανίκας
  • Αναστασία Μαρμαγγιόλη
  • Μαρία Αραμπατζή
  • Αθανάσιος Κίκος
  • Μαίρη Χέλμη
  • Λένα Μάλλα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet