Β. Παπανικολάου: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιάς
Κοινωνία

Β. Παπανικολάου: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιάς

Όλα τα μέτρα για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει λάβει φέτος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπανικολάου, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία Πολιτών (Μεγάλα προβλήματα στην πυροπροστασία καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών).

Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες, όπως αναφέρονται σε ενημερωτικό σημείωμα του αντιδημάρχου:

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης όπως κάθε χρόνο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες και έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο 2016.

1. Για πρώτη φορά συγκροτήθηκε και συνεδρίασε τον μήνα Μάιο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) για τον σχεδιασμό μέτρων πρόληψης πυρκαγιών στην οποία προέδρευσε ο δήμαρχος παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο, Περιφέρεια κ.ά.).

2. Προσλήφθηκαν έξι εποχικοί εργάτες πυρασφάλειας οι οποίοι καθημερινά καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο περιπολούν τα Δάση του Δήμου πεζοί, αλλά και με το υδροφόρο όχημα του Δήμου.

3. Αναρτήθηκε στο site του Δήμου πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων να τα καθαρίσουν /αποψιλώσουν σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβληθούν οι νομικές κυρώσεις (πρόστιμα).

4. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας μετά από αυτοψία σε κάθε αδόμητο οικόπεδο συμπλήρωσε και επικαιροποίησε το αρχείο του Δήμου και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες με τα επικίνδυνα για εκδήλωση πυρκαγιάς οικόπεδα, και απέστειλε προσωπικές επιστολές στους ιδιοκτήτες επισημαίνοντας τις υποχρεώσεις τους για την αποψίλωση/καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.

5. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου διαθέτει πολυμελή ομάδα ετοιμότητας/επιφυλακής καθ΄ όλη την αντιπυρική περίοδο προκειμένου να συνδράμει όπου και όποτε της ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καλό Καλοκαίρι.                                                                                                   

Ο αντιδήμαρχος

Παπανικολάου Ευάγγελος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet