Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι εργαζόμενοι Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι εργαζόμενοι Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00, στην Ομόνοια, καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σημειώνεται:

Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή – Οργάνωση Αγώνας για την Ανατροπή!
Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7:00 μ.μ. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος  

Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των υπόλοιπων μεγαλοκαρχαριών, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Στον κλάδο μας το 2018 θα οδηγήσει στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ήδη έχει οδηγήσει σε διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στους ΟΤΑ, ενώ υποδεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφους με προγράμματα φτώχειας, μισθούς πείνας των 425 και 490 ευρώ σε συνθήκες γαλέρας.

Με τα νομοσχέδια για τους ΟΤΑ για κινητικότητα και αξιολόγηση προετοιμάζεται το έδαφος για την περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίησή τους, που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Παράλληλα με τις νέες κρίσεις καλλιεργείται ο κανιβαλισμός και η εντατικοποίηση της εργασίας.   

Η συνεχής καταιγίδα των μέτρων σφαγιάζει δικαιώματα, επιδεινώνει τη ζωή μας! Ήδη η τσέπη μας αδειάζει από τη φοροληστεία (αύξηση αφορολόγητου και μείωση μισθών μέσα στο καλοκαίρι, ΕΝΦIΑ, αύξηση ΦΠΑ) και βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στον λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αξιοποιώντας παλιούς και νέους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Η εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου για τα ασφαλιστικά και τα νέα όρια ηλικίας, η καταιγίδα περικοπών στην υγεία, μας στερεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή μετά την εργασία.

Σχεδιάζουν να ψηφίσουν άμεσα νέα μέτρα για τα εργασιακά, τις απολύσεις, το δικαίωμα στην απεργία, νέα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία! Έχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση.

Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών! Παλιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια που σκοτώνονται μεταξύ τους σε ένα σημείο συμφωνούν: Να συνθλίψουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας για να ανακάμψει η κερδοφορία τους!   

Να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Να μην παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην ασφάλιση!

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας! Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πλήρη αναπλήρωση των απωλειών μας την περίοδο της κρίσης και Κλαδικών Συμβάσεων με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Τα μέσα προστασίας, τα ωράρια εργασίας, οι άδειες, τα επιδόματα εργασίας εξαρτώνται από αυτή και στο κλάδο μας!

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα. Να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας. Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet