Απορροφήθηκαν 100% οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς
Κοινωνία

Απορροφήθηκαν 100% οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 κατάφερε να καλύψει την πλειοψηφία των νέων εγγραφών και των επανεγγραφών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Η διαδικασία επιλογής των νηπίων των δημοτών που θα φοιτήσουν προέκυψε, σύμφωνα με τον Δήμο, έπειτα από διαπαραταξιακή επιτροπή και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Για την επιλογή των νηπίων χρησιμοποιήθηκε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα με βάση τα κριτήρια κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Ταυτόχρονα, βάσει της υπουργικής απόφασης με θέμα «Καθορισμός διοικητικής διαδικασίας “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”», αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έγινε επιλογή νηπίων βάσει επιλεγμένων κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Συνολικά, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΚΟΙΠΑΠ δέχτηκε 316 αιτήσεις και απορροφήθηκαν οι 297. Οι 14 αιτήσεις που απερρίφθησαν αφορούσαν νήπια που δεν πληρούσαν την ηλικία, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, και οι υπόλοιπες πέντε ήρθαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς ο Δήμος δέχτηκε ακόμη πέντε νήπια που έκαναν αίτηση απευθείας στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Συνολικά, ο Δήμος απορρόφησε το 100% των αιτήσεων που πληρούν τα κριτήρια, αλλά και της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών που διαθέτει. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «με γνώμονα το κοινωνικό προφίλ που χαρακτηρίζει τον Δήμο, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες του, αλλά και  την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων (παιδιά και άτομα με αναπηρία) προσέφερε διέξοδο σε εργαζόμενες μητέρες ή μονογονεϊκές οικογένειες για την ποιοτική φροντίδα των παιδιών τους».

Η κεντρική υπηρεσία των παιδικών σταθμών λειτούργησε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, από πολύ νωρίς για την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών και εξυπηρέτησε χιλιάδες δημότες, αλλά και κατοίκους γειτονικών δήμων.

Συνολικά με το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν και για τους τρεις παιδικούς σταθμούς 57 νήπια. Στον 1ο Παιδικό σταθμό 117 νήπια εκ των οποίων τα 21 με ΕΣΠΑ. Στον 2ο Παιδικό Σταθμό 106 νήπια εκ των οποίων 19 με ΕΣΠΑ. Στον Δημοτικό Παιδικό Λυκόβρυσης 74 νήπια εκ των οποίων τα 17 με ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΚΟΙΠΑΠ με ανακοίνωσή τους εύχονται σε όλα τα παιδιά «μια χαρούμενη και ευχάριστη χρόνια» και «καλή δύναμη» στις δασκάλες και το βοηθητικό προσωπικό των παιδικών σταθμών που «αγόγγυστα, με αγάπη και μεράκι προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τα καλύτερα εφόδια για την έναρξη της σχολικής σταδιοδρομίας τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet