Μ. Πατούλη: Η κατάκτηση της γνώσης αποτελεί μια συναρπαστική πορεία
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Η κατάκτηση της γνώσης αποτελεί μια συναρπαστική πορεία

Παρουσία της προέδρου του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη τελέστηκε ο αγιασμός στο 2ο Γενικό Λύκειο Πεύκης και το Λύκειο Λυκόβρυσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι διευθυντές των σχολείων κ.κ. Κουραμπέα και Μαρμαγγιόλης υποδέχτηκαν την πρόεδρο του ΠΕΑΠ και συνάδελφο εκπαιδευτικό με μεγάλη χαρά.

Η κα Πατούλη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή ώστε η νέα χρονιά να είναι αποδοτική, δημιουργική, αποτελεσματική. Το σχολείο αποτελεί μια μεγάλη και ανοιχτή οικογένεια με την αρχή του σεβασμού να εκδηλώνεται σε κάθε στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα στις μέρες μας. Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στον χώρο και στην περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον». Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ τόνισε ότι: «Από την πλευρά μας, ως Δήμος, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στους μαθητές τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να επιτελέσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. Η  συντήρηση και η καλή λειτουργία των σχολείων διασφαλίζεται με τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι εμείς. Και αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα ξοδεύουμε άσκοπα».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την ευσυνειδησία και την αξιοπρέπεια με την οποία επιτελούν το λειτούργημά τους, σε μια εποχή στην οποία, όπως ανέφερε, δυστυχώς δεν αναγνωρίζονται επαρκώς οι αρχές και οι αξίες που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά στους γονείς των παιδιών που θα κληθούν και αυτοί να μοιραστούν την προσπάθεια τις χαρές και τις αγωνίες των παιδιών τους. Τέλος, ευχήθηκε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια ξεχωριστά να θέτει υψηλούς στόχους και να αγωνίζεται απρόσκοπτα για την κατάκτηση της μάθησης γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κα Πατούλη: «Η κατάκτηση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του χαρακτήρα μέσω της άντλησης γνήσιων προτύπων, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία, η οποία εκτυλίσσεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά που έχει ως βάση εκκίνησης το σχολείο, που βιώνεται με τον πιο έντονο τρόπο στην τρυφερή ηλικία του ανθρώπου μέσα στο σχολείο και που κατευθύνεται σε καθοριστικό βαθμό από αυτό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet