Το σοβαρό ατύχημα του Στ. Λαμπιθιανάκη και οι κακοτεχνίες στην Πεύκη
Κοινωνία

Το σοβαρό ατύχημα του Στ. Λαμπιθιανάκη και οι κακοτεχνίες στην Πεύκη

Ένα σοβαρό ατύχημα συνέβη στον κεντρικότερο δρόμο της Πεύκης, στη Λεωφόρο Ειρήνης, όπως μας ενημερώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, το οποίο και αποδίδει στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων και στην ανύπαρκτη συντήρησης την τελευταία εξαετία εκ μέρους των διοικήσεων του Δήμου.

Θύμα ήταν ο εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Πεύκης Στέλιος Λαμπιθιανάκης, ο οποίος αν και έχει προβλήματα κινητικότητας (ΑμεΑ) δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την πόλη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αυτή την περίοδο έχει αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για το Τοπικό Συμβούλιο σχετικά με το μεγάλο θέμα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στην Πεύκη.

Το ατύχημα συνέβη προ διμήνου και ο άτυχος δημότης μεταφέρθηκε με μεγάλη ζημιά στο ΚΑΤ. Η δημοτική παράταξη, στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, εξηγεί ότι δημοσιοποιεί τώρα το συμβάν για τους εξής λόγους:

«Τρεις ημέρες αργότερα (σ.σ.: από το ατύχημα) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τέλη Ιουλίου, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, στην οποία ανήκει και ο Στέλιος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την περιπέτεια της υγείας του και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου σε τμήματα των πεζοδρομίων που είναι σε κακή κατάσταση.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν μια υπόσχεση ότι θα λύσει άμεσα το πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό δεν δώσαμε τότε συνέχεια και δεν δημοσιοποιήσαμε το θέμα. Πιστεύαμε ότι η δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Ε. Παπανικολάου) θα έδειχναν στοιχειώδη συνέπεια και θα έστελναν ένα συνεργείο στη Λεωφόρο Ειρήνης να παρέμβει τουλάχιστον στο σημείο που έγινε το ατύχημα.

Όσο όμως τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαμε κι εμείς. Δύο και πλέον μήνες πέρασαν και δεν διόρθωσαν ούτε τις πέντε πλάκες στο σημείο που τραυματίστηκε ο Στέλιος Λαμπιθιανάκης, ο οποίος από τότε δεν έχει μπει ακόμα σε κανονικούς ρυθμούς στη ζωή του».

«Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω την παντελή εγκατάλειψη της πόλης από τη δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη», δηλώνει σχετικά ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γ. Θεοδωρακόπουλος και προσθέτει:

«Δυστυχώς, η τακτική της απραξίας που ζήσαμε επί δημαρχίας Φωκιανού συνεχίζεται. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω όταν υπάρχει αδιαφορία σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, το οποίο και ο Στέλιος Λαμπιθιανάκης και η δημοτική μας παράταξη κρατήσαμε πολύ χαμηλά. Είναι δυνατόν να τραυματίζονται πολίτες στον κεντρικότερο δρόμο της Πεύκης, λόγω αδιαφορίας του δημάρχου και της ομάδας στενών του συνεργατών;».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης είχε δημοπρατηθεί το 2010 επί δημαρχίας δικής του, αλλά «ο κ. Φωκιανός με τον κ. Μαυρίδη ακύρωσαν το πιο μεγάλο έργο που θα άλλαζε την πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet