Μήνυμα ΚΟΙΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Μήνυμα ΚΟΙΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εξέδωσε το Νομικό Πρόσωπο Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη – ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ σημειώνεται:

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να διατηρεί και να ενισχύει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των γενεών και κυρίως να φέρει στο προσκήνιο και να προβάλει τη φωνή και τις ανάγκες των παλαιμάχων της ζωής.

Καθώς η οικονομία και η κοινωνία χρειάζονται την πείρα, τη στράτευση και τον πλούτο ιδεών όλων των γενεών για να επιτύχουν τους στόχους τους, στην εποχή μας οι ηλικιωμένοι έχουν έναν ολοένα  και σημαντικότερο ρόλο, με την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινή ζωή της οικογένειας, τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεών τους, τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους.

Στη σημερινή συγκυρία, με την περικοπή των συντάξεων και των επιδομάτων ακόμη και στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες για ενίσχυση των προγραμμάτων ανοιχτών δομών περίθαλψης, αλλά και των πολιτικών για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων.

Ο Δήμος μας και το ΚΟΙΠΑΠ, μέσω των ΚΑΠΗ, στηρίζει τους ηλικιωμένους ως ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και με πολλές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ                                                                        Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ    

Μαριάννα Μαμαλάκη                                                                                    Αντώνιος Τσελέντας 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet