Μήνυμα «αγάπης χωρίς διάκριση» έστειλε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Μήνυμα «αγάπης χωρίς διάκριση» έστειλε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Στέλνοντας το δικό της «μήνυμα αγάπης χωρίς διάκριση» η κα Πατούλη τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επικεντρωθούμε στην ικανότητα και όχι στην αναπηρία ενός ατόμου. Ο πολιτισμός ως μέσο ηθικής και ψυχικής ανάτασης των πολιτών ανοίγει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο: χωρίς περιορισμούς και κοινωνικά στερεότυπα, αμβλύνει τις διαφορές, ενώνει τους λαούς, φέρνει κοντά τους ανθρώπους, μετουσιώνει την αποξένωση και τη μοναξιά σε επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή, σέβεται τη διαφορετικότητα».

Η κα Μ. Πατούλη μίλησε στη νοηματική γλώσσα των παιδιών εκφράζοντας την αμέριστη αγάπη της και την ελπίδα ότι το χαμόγελο θα συντροφεύει πάντα τις ζωές όλων χωρίς διακρίσεις.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ευχήθηκε στη διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Μαριάννα Χατζοπούλου, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς καλή σχολική χρονιά, σημειώνοντας ότι «η διοίκηση του ΠΕΑΠ παραμένει αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαφορετικότητας», ενώ δεν παρέλειψε να προτείνει τη διεύρυνση των μέχρι σήμερα συνεργασιών του ΝΠΔΔ με το Σχολείο σε τομείς όπως το θέατρο, τη μουσική, αλλά και σε κάθε άλλη καλλιτεχνική και συνάμα εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε, επίσης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης εκφράζοντας τις δικές του ξεχωριστές ευχές σε όλους. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. Πιο συγκεκριμένα παρέστη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής πολιτικής και Εθελοντισμού Νίκος Γκαραβέλας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Φωτίδης, η δημοτική σύμβουλος Άννα Ασπραδάκη και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης – δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet