Έναρξη ομάδας αυτοβοήθειας του «ΜΑΖΙ» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Έναρξη ομάδας αυτοβοήθειας του «ΜΑΖΙ» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το ΝΠΔΔ «Παιδεία, Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (KΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο πρόεδρος Αντώνης Τσελέντας, ανακοινώνουν την έναρξη ομάδας αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ (Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης) στον Δήμο.

Τι είναι η ομάδα αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ για την κατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή;

Στις συναντήσεις της ομάδας, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα, την ενημέρωση που έχει ο καθένας και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη ή τη διπολική διαταραχή και να ζουν μια ικανοποιητική ζωή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «η ομάδα αυτοβοήθειας είναι μια συνάντηση ομοτίμων που υποστηρίζουν, ενθαρρύνουν και διευκολύνουν ο ένας τον άλλο να βοηθήσει τον εαυτό του».

Τι δεν είναι η ομάδα αυτοβοήθειας;

Δεν είναι θεραπεία ή αντικατάστατο οποιασδήποτε θεραπείας, δεν παρέχει διαγνωστική εκτίμηση, δεν είναι πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές των «12 βημάτων», δεν είναι διάλεξη ειδικών. Η ομάδα συντονίζεται από εθελοντές – άτομα με προσωπική εμπειρία με την κατάθλιψη ή τη διπολική διαταραχή.

Τι είναι η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ»;

Το «ΜΑΖΙ» είναι ένα αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείται κατά πλειοψηφία από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Οργανώνει συστηματικά ομάδες αυτοβοήθειας για τις Διαταραχές Διάθεσης (καταθλιπτικές και διπολικές διαταραχές) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 801 1000 201 (παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αφήσουν μήνυμα στον τηλεφωνητή με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, και θα τους καλέσουν από το «ΜΑΖΙ» το συντομότερο δυνατόν).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet