Πλήθος μαθητών στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο»
Κοινωνία

Πλήθος μαθητών στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο»

Τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών, καθηγητών και γονέων χαιρέτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και η εντεταλμένη σύμβουλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την πρώτη και δεύτερη ημέρα παρουσίασης της παράστασης.

Η εκπαιδευτική – παιδαγωγική αυτή δράση, είναι μία πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας και είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη διαδημοτική φιλοσοφία που τον διέπει, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το πολιτιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργεί και αναπτύσσεται.

Την παράσταση παρακολούθησαν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης και το 1ο Λύκειο Πεύκης, ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και το Λύκειο Λυκόβρυσης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους νέους, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου για το διαδίκτυο και ειδικότερα για τους κινδύνους που εγκυμονεί, αλλά και για τη μη δαιμονοποίησή του.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αγκαλιάζει και ενισχύει καινοτόμες στρατηγικές που ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, προσφέροντας ουσιαστική ενημέρωση σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Η εν λόγω παράσταση παρουσιάζεται εκ μέρους του Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ πιλοτικά με την στόχευση να επεκτείνουμε αντίστοιχες δράσεις στο εγγύς μέλλον σε μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Η εντεταλμένη σύμβουλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη στον χαιρετισμό της ανέλυσε τους στόχους της παράστασης για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, αλλά και της ευεργετικής χρήσης του διαδικτύου.

«Στόχος του Τομέα Πολιτισμού είναι η αξιοποίηση στο έπακρο προτάσεων και ιδεών με γνώμονα την πολιτιστική αφύπνιση και συνένωση των κοινωνιών μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου ποιοτικών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, -για το επόμενο τρίμηνο-, που εκφράζουν πρώτα απ΄ όλα τη φιλοσοφία του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά και των Δήμων που το συναποτελούν. Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, δίπλα στην ίδια την κοινωνία θα συνεχίσουμε ενεργά την ανάληψη πλουραλιστικών πρωτοβουλιών με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο» τόνισε η κα Πατούλη.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στους μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Πεύκης, ενώ το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντελώς δωρεάν την οικογενειακή αυτή παράσταση στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet