Καταγγελία Δ. Κωνστάντου για τις κοινωνικές δομές Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Καταγγελία Δ. Κωνστάντου για τις κοινωνικές δομές Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ότι μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ότι καταστρέφονται φάρμακα που έχουν προσφερθεί από πολίτες στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο επικεφαλής επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για τη μη ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής και συγκεκριμένα, επισημαίνει:

Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης/10/2016 η μείωση(!) του ανώτατου ύψους εισοδήματος και κατά συνέπεια των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Χωρίς να είναι από τον νόμο υποχρεωτική, αλλά πολιτική απόφαση της διοίκησης, όπως είπε η πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ασπραδάκη επικαλούμενη έλλειψη οικονομικών πόρων. Ως παράταξη αντιδράσαμε έντονα στην προτεινόμενη μείωση, προτείνοντας την έκτακτη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δομής στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2017, θέτοντας ζήτημα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων στην πολιτική του Δήμου, θεωρώντας αδιανόητη κάθε σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση, περικοπής των δικαιούχων στις δομές πρόνοιας σε μια εποχή εντεινόμενης φτώχειας και ανέχειας, καταψηφίζοντας την εισήγηση του δημάρχου κ. Μαυρίδη.

Επιπρόσθετα προτείναμε όπως συμβαίνει και σε άλλους Δήμους, να υπάρχει διαφορετικό ποσοστό υποστήριξης των μηνιαίων αναγκών των δικαιούχων ανάλογα με το εισόδημα (25%, 50%, 75% και 100%). Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα αποτρεπόταν η απαράδεκτη μείωση των δικαιούχων, αλλά θα επιτυγχανόταν σημαντική αύξηση των υποστηριζόμενων συμπολιτών μας.

Σε μια άλλη εξόχως σημαντική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο, στα τέλη Σεπτεμβρίου, υπήρξαμε τυχαία αυτόπτες μάρτυρες μεταφοράς προς καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων που είχαν προσφερθεί από συμπολίτες μας για να προωθηθούν σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, λόγω παρέλευσης της ημερομηνίας λήξης χρήσης τους. Στα ερωτήματά μας για τους λόγους της πραγματικά ακατανόητης ενέργειας στην εποχή μας να καταστρέφονται φάρμακα, η απάντηση ήταν ότι η έλλειψη εθελοντών και οργάνωσης, κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη διάθεση και προώθηση σε άλλες δομές.

Το θέμα τέθηκε από την παράταξή μας το ίδιο βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την επομένη σε νέα επίσκεψη στους χώρους του Κοινωνικού Φαρμακείου παρατηρήσαμε έντονη κινητικότητα από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ που έχει την ευθύνη της δομής. Μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την επιτυχή προώθηση των φαρμάκων με σύντομη ημερομηνία λήξης σε νοσοκομεία όπως το «Αγία Σοφία». Αυτό που την προηγούμενη ημέρα είχε παρουσιαστεί ως αδύνατο και ανέφικτο μόλις 24 ώρες μετά αποδείχθηκε ότι ήταν δυνατό, εφικτό και επιβεβλημένο!

Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής σύμφωνα με τη διοίκηση, περισσεύουν χρήματα για ανούσιες δημόσιες σχέσεις και υποστήριξη συντεχνιακών σκοπιμοτήτων, όπως η εισήγηση εγγραφής του Δήμου ως συνδρομητή στο περιοδικό της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, συνολικού ετήσιου κόστους άνω των 1.500 ευρώ. Είναι εμφανείς οι πολιτικές προτεραιότητες της διοίκησης του κ. Μαυρίδη. Το θέμα υπερψηφίστηκε από τους 7 (σε σύνολο 20) παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τους παρόντες τέσσερις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet