Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη του ΚΑΠΗ Πεύκης καταγγέλλουν μέλη του
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη του ΚΑΠΗ Πεύκης καταγγέλλουν μέλη του

Εγκατάλειψη και αδιαφορία για το κεντρικό ΚΑΠΗ Πεύκης καταγγέλλουν τα μέλη του, όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση των μελών με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ «Παιδεία, Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη», τα μέλη φαίνεται ότι έκαναν πολλά παράπονα, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τόνισε ότι η παράταξή του θα αγωνιστεί για να αποκτήσει ξανά το ΚΑΠΗ τη χαμένη του αίγλη.

Εγκατάλειψη και αδιαφορία για το κεντρικό ΚΑΠΗ Πεύκης καταγγέλλουν τα μέλη του. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Να ξαναβρεί σύντομα τη χαμένη του αίγλη

Για εγκατάλειψη και αδιαφορία από πλευράς του Δήμου μίλησαν τα μέλη του κεντρικού ΚΑΠΗ της Πεύκης σε συνάντηση που είχαν, μετά από πολύ καιρό, με τους υπευθύνους του ΚΟΙΠΑΠ, του Νομικού προσώπου του Δήμου που έχει την ευθύνη των ΚΑΠΗ. Τα μέλη εξέφρασαν πολλά παράπονα, τα οποία και ήταν απόλυτα δικαιολογημένα.

«Είχαμε το καλύτερο ΚΑΠΗ των Βορείων Προαστίων και τώρα κοντεύει να διαλυθεί», «μας έχετε εγκαταλείψει πέντε χρόνια», «δεν σας βλέπουμε καθόλου», «έχετε καταργήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες», «κάνετε διακρίσεις κι έχετε χωρίσει τα ΚΑΠΗ στα δύο», «όσοι έχουν ασχοληθεί με το ΚΑΠΗ τους πυροβολείτε», «μας απαγόρευσε η κυρία Μαμαλάκη ακόμα και να κόψουμε πίτα», «πέντε χρόνια και δεν έχετε φτιάξει ούτε τον κανονισμό», «μας πήρατε χωρίς λόγο τη μαγείρισσα και την πήγατε στη Λυκόβρυση», «διοργανώσατε χοροεσπερίδα μόνο για τη Λυκόβρυση, για εμάς τίποτα», «δίνετε αλλού βάρος» ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια που άκουσαν ο πρόεδρος  και η αντιπρόεδρος.  

Στην αρχή ο Βασίλης Φασουλάς, πρώην αντιδήμαρχος και παλιό μέλος στις διοικήσεις του ΚΑΠΗ, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία σε θέματα παραβίασης των νόμων από την πλευρά του Δήμου λέγοντας ότι την ευθύνη της διοίκησης δεν μπορεί να τη μεταβιβάζει ο πρόεδρος σε άλλο πρόσωπο, όπως επίσης και δεν μπορεί να γίνονται επιτροπές που δεν επιτρέπονται από τη νομοθεσία. Στη συνέχεια μίλησαν παλαιά και νέα μέλη που εκτός από αναφορά στις ελλείψεις έκαναν και προτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και υποστηρικτές της δημοτικής Αρχής κατήγγειλαν τον τρόπο λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Αντώνης Τσελέντας, ο οποίος παρέμεινε για αρκετή ώρα, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις, αλλά τα μέλη δεν έδειξαν να πείθονται. Πέντε χρόνια παράπονα είναι αυτά.

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Θα αγωνιστούμε να αποκτήσει ξανά το ΚΑΠΗ τη χαμένη του αίγλη

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση, στην παρέμβαση που έκανε κράτησε χαμηλούς τόνους, παρά το γεγονός ότι αυτά που άκουσε είναι πολύ σοβαρά και δείχνουν την υποβάθμιση του ΚΑΠΗ από την πλευρά του Δήμου.

«Από αυτά που άκουσα και από αυτά που βλέπουμε όλοι γίνεται φανερό ότι το κεντρικό ΚΑΠΗ της Πεύκης έχει υποβαθμιστεί πολύ σε σχέση με την περίοδο της δικής μας δημαρχίας (2007-2011). Και οι ευθύνες των δημοτικών Αρχών της τελευταίας πενταετίας είναι μεγάλες. Όμως εμείς σε αυτόν τον τομέα θα δείξουμε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, αρκεί να βελτιωθούν τα πράγματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Δεν πάει άλλο το είπατε όλοι εσείς», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστούμε ώστε το κεντρικό ΚΑΠΗ της Πεύκης, που παλαιότερα ήταν κάθε ημέρα γεμάτο και οι δραστηριότητες συνεχείς, να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του αίγλη. Για τον λόγο αυτό θα καθιερώσουμε συχνότερη επαφή ώστε να παρακολουθούμε τα θέματα τα οποία σας απασχολούν».

Επίσης, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μίλησε για τις τομές που έγιναν επί της δημαρχίας του (2007-2011) και στις μεγάλες κινήσεις αναβάθμισης  του ΚΑΠΗ, κάνοντας ειδική αναφορά «στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι» αφού ο Δήμος Πεύκης ήταν ένας από τους 18 δήμους όλης της χώρας (μεταξύ των 1.010) που ενέταξε το πρόγραμμα στο ΚΑΠΗ και μονιμοποίησε τις τρεις υπαλλήλους (κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και μαγείρισσα) που εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό ΚΑΠΗ. Τώρα τα έχουν διαλύσει όλα και καμιά από τις τρεις δεν εργάζονται στο κεντρικό ΚΑΠΗ.

Ο  πρώην δήμαρχος Πεύκης στάθηκε και σε δυο ακόμη μεγάλα έργα που αποφασίστηκαν και δρομολογήθηκαν το 2009, αλλά οι δημοτικές Αρχές Φωκιανού και Μαυρίδη προσπαθούν με τρόπο αντιδεοντολογικό να τα οικειοποιηθούν, γράφοντας και λέγοντας ψέματα. Είναι:  

  1. Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ με το οποίο αναβαθμίστηκε ενεργειακά το κτήριο, έργο της δικής μας δημαρχίας και είχε εξασφαλιστεί το 2009 με την υπ΄ αρ. 89/12 Μαΐου 2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης. Απόφαση που αποκρύπτει σκοπίμως η σημερινή δημοτική Αρχή.
  2. Η ριζική ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Ε΄ και η διαμόρφωσή της σε ήπιας κυκλοφορίας, η οποία αποφασίστηκε (το 2009) και δημοπρατήθηκε (το 2010) επίσης επί θητείας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Κι αυτό το έργο το αποκρύπτει σκοπίμως η σημερινή δημοτική Αρχή.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού συνομίλησε με τα μέλη του κεντρικού ΚΑΠΗ, αποχώρησε με την υπόσχεση ότι θα τους επισκέπτεται συχνά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet