Συγκίνηση αλλά και γλέντι στην 1η συνάντηση επανένωσης μαθητών 1ου Δημοτικού Πεύκης
Κοινωνία

Συγκίνηση αλλά και γλέντι στην 1η συνάντηση επανένωσης μαθητών 1ου Δημοτικού Πεύκης

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στην ταβέρνα «Τα Πεύκα» στην Πεύκη έγινε η 1η Συνάντηση Μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης της Περιόδου 1969-1975.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, ήταν μια ιδέα που συζητιόταν εδώ και πολύ καιρό. Έτσι κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία και ξεκίνησαν να διοργανώσουν το 1ο Reunion μαθητών της περιόδου αυτής.

Η ομάδα αυτή όλο και μεγάλωνε και με πολύ προσωπική δουλειά και χρησιμοποιώντας κάθε ηλεκτρονικό και έντυπο μέσο, κατάφερε να οργανώσει την εκδήλωση αυτή.

Ο αριθμός των ατόμων που παρευρέθησαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 130 και πλέον Μαγκουφανιώτες πλημμύρισαν τον χώρο της ταβέρνας με τα γέλια και τις φωνές τους. Συνάντησαν παλαιούς φίλους και συμμαθητές τους που είχαν χρόνια να δουν.  Κάποιοι απ’ αυτούς ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού γι’ αυτή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των εκλιπόντων δασκάλων και συμμαθητών.

Οι δάσκαλοι είχαν την τιμητική τους...

Στη συνέχεια οι επίσημοι καλεσμένοι, δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Πεύκης εν ζωή, Δέσποινα Μανουσάκη, Στρατής Τζανής και Νίκος Δημουλάς, τιμήθηκαν με ατομικές αναμνηστικές πλακέτες από τους μαθητές τους για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση τόσων παιδιών.

Με τη σειρά τους οι δάσκαλοί τους, με πολύ συγκίνηση, ευχαρίστησαν τα παιδιά τους, «γιατί γι’ αυτούς είναι και παραμένουν παιδιά τους και χαίρονται όταν τα βλέπουν να προοδεύουν στη ζωή τους και να είναι όλα μαζί αγαπημένα», όπως δήλωσαν.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο με φωτογραφίες σχολικές, της παρέας, της γειτονιάς, από τα προσωπικά άλμπουμ δεκάδων μαθητών αυτής της περιόδου που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, καθώς και υλικό από το αρχείο του 1ου Δημοτικού, που απλόχερα διάθεσε ο διευθυντής κος Καραστάθης.

Με καλό φαγητό, ποτό και τραγούδι, το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όλοι έδωσαν την υπόσχεση αυτή η συνάντηση να γίνει πλέον «θεσμός». Μετά από επιθυμία όλων, το επόμενο ραντεβού ορίστηκε τέτοια εποχή σε δύο χρόνια, το 2018.

«Ήταν μια ιστορική βραδιά για την Πεύκη και ήδη από τώρα λέμε όλοι μας με υπερηφάνεια… ήμουν κι εγώ εκεί!» καταλήγει η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής κι ευχαριστετί όλους όσοι κόπιασαν για την επιτυχία αυτής της βραδιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet