Γ. Θεοδωρακόπουλος: Διχάζουν τις δύο Κοινότητες οι χωριστές παρελάσεις
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Διχάζουν τις δύο Κοινότητες οι χωριστές παρελάσεις

Χωριστές θα είναι από το 2017 οι παρελάσεις στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης  Λυκόβρυσης, ο επικεφαλής της οποίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να ανακαλέσει την απόφαση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για «μία λανθασμένη απόφαση που ενισχύει τις δυνάμεις εκείνες που διχάζουν τις δυο Δημοτικές Κοινότητες» τονίζει ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη:

Χωριστές πλέον οι παρελάσεις στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Ο δήμαρχος να ανακαλέσει την απίστευτη απόφαση

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας. Μετά τις δοξολογίες και τις καταθέσεις στεφάνων στη Λυκόβρυση και την Πεύκη πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση στη Λεωφόρο Ειρήνης όπου όλοι χειροκροτήσαμε τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής μας, και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης.

Η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, η μεγαλύτερη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, έδωσε το «παρών» σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις με πολυάριθμη εκπροσώπηση, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της  Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης, τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Μπαλδεράνο, πρώην αντιδήμαρχο και Νότα Σοκορέλη, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλά στελέχη της. Η κα Σοκορέλη κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της παράταξής μας στη Λυκόβρυση και στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πεύκη.

Πάντως, ενιαία παρέλαση, με όλα τα σχολεία του Δήμου μαζί, πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά την Παρασκευή. Από την 25η Μαρτίου του 2017 τα σχολεία της Λυκόβρυσης θα κάνουν τη δική τους ξεχωριστή παρέλαση,  όπως γινόταν πριν από την ενοποίηση των δήμων και τα σχολεία  της Πεύκης επίσης τη δική τους. Την απαράδεκτη αυτή αλλαγή και τον διαχωρισμό των σχολείων την αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία μετά από εισήγηση του δημάρχου Αν. Μαυρίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου και ενώ τα Τοπικά Συμβούλια είχαν ομοφώνως αποφασίσει να γίνεται μια παρέλαση στην Πεύκη και μια παρέλαση στη Λυκόβρυση με όλα τα σχολεία μαζί.

«Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση που ενισχύει τις δυνάμεις εκείνες που διχάζουν τις δυο Δημοτικές Κοινότητες. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα πρέπει ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης να τα μαζέψει αμέσως πίσω. Δεν είδε ότι το δοκίμασε μια φορά το 2012 ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός και αναγκάστηκε να κάνει στροφή επί τόπου. Ήταν μια μεγάλη αποτυχία» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Που πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί την ώρα που τα Τοπικά Συμβούλια και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης φέρνουν ομόφωνες αποφάσεις για τη διεξαγωγή μιας ενιαίας παρέλασης στην Πεύκη και μιας ενιαίας πάντα στη Λυκόβρυση να ανατρέπουν τα πάντα την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του. Εμείς δεν πήραμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία που δεν σεβάστηκε τίποτα. Που απαξιώνει τα Τοπικά Συμβούλια και ευνοεί τα διχαστικά μηνύματα».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρακόπουλος απηύθυνε έκκληση στη δημοτική Αρχή να επανεξετάσει όσο είναι νωρίς τη στάση της.

Υ.Γ. Πολλά αρνητικά σχόλια προκάλεσε η συμπεριφορά του δημάρχου  Αν. Μαυρίδη, ο οποίος αν και οικοδεσπότης, απαξίωσε να παρευρεθεί μετά την παρέλαση στις εκδηλώσεις του Δήμου που έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο. Κρίμα… 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet