117 εθελοντές συμμετείχαν στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

117 εθελοντές συμμετείχαν στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης), στην οποία προσήλθαν 117 εθελοντές αιμοδότες από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. «Ένας εξαιρετικός αριθμός για τα δεδομένα του Δήμου μας. Ένας ιδιαίτερα ενθαρρυντικός αριθμός που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες που γίνονται για τη διάδοσή της στην τοπική μας κοινωνία φέρνουν αποτελέσματα», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Οι αιμοδότες προσέφεραν αίμα  για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εδράζεται, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στους εξής στόχους:

  • Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Τη συμβολή στον αγώνα να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.
  • Την εξασφάλιση αίματος για όλους τους κατοίκους της πόλης, αφού η τράπεζα και τα αποθέματά της ανήκουν σε αυτούς.

Ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της αιμοδοσίας, αλλά και για την  προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών δηλώνει η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, και σημειώνει:

«Σας ευχαριστούμε! Οι συμπολίτες μας είναι κομμάτι της οικογένειάς μας. Όλοι μαζί σκορπίσαμε το μήνυμα αγάπης στο μεγάλο μας σπίτι, τη Λυκόβρυση-Πεύκη και ο “σπόρος” αυτός βρήκε γόνιμο έδαφος στις καρδιές μας και άνθισε για μια ακόμη φορά. Με την ίδια αυτή αγάπη και προσήλωση στον συνάνθρωπο θα συνεχίσει το ΚΟΙΠΑΠ, σε συνεργασία πάντα  με τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, να στηρίζει και να φροντίζει την πόλη μας.

»Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων “Αγία Σοφία”, που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τον  αριθμό των αιμοδοτών, στις εθελόντριες που, πάντα με χαμόγελο, βρίσκονταν δίπλα στους αιμοδότες, Γιόλα Πετρούτσου, Δήμητρα Ακριβοπούλου, Ελένη Τσάκωνα, Κική Γιαννακοπούλου, στη διευθύντρια των κοινωνικών δομών, Άννα Γαϊτανίδου, την προϊσταμένη των πολυιατρείων, Χρύσα Βίτκου, τις νοσηλεύτριες Μαρία Ματσούνη και Σοφία Νίκου, τους ιερείς των ενοριών του Δήμου, τους χορηγούς Σκλαβενίτη, Βαζάκα και Αναστασόπουλο, PIZZA FAN, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας και κυρίως τους εθελοντές αιμοδότες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα αυτής της πράξης. Διότι η αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Αυτό άλλωστε είναι και το μέλημά μας και η φροντίδα μας στο ΚΟΙΠΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet