Συμμαχία Πολιτών: Μεγάλα ερωτήματα για τον μη στολισμό του Δήμου
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Μεγάλα ερωτήματα για τον μη στολισμό του Δήμου

Πού «πήγε» ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που υπήρχε στην Πεύκη από δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ρωτά τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος, τονίζει ότι ο στολισμός του Δήμου είναι «από υποτονικός έως μίζερος» και, καθώς δεν θέλει να δαπανηθούν χρήματα για στολισμό, ζητά από τη δημοτική Αρχή να απαντήσει για την τύχη του υπάρχοντος στολισμού.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Ο χριστουγεννιάτικος (μη) στολισμός του Δήμου μας και τα μεγάλα ερωτήματα…

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τη διάθεσή μας. Οι καλές στιγμές είναι λίγες και οι προβληματικές πάρα πολλές.

Γι΄ αυτό και οι δήμοι προσπαθούν τουλάχιστον τις εορταστικές ημέρες του Δεκεμβρίου με τον στολισμό των πόλεων να αλλάξουν το κλίμα, γεγονός που θα βοηθήσει και στη διάθεση των πολιτών, αλλά ακόμα και στην τόνωση της τοπική αγοράς. Σε αυτόν τον γενικό κανόνα διαπιστώνουμε με λύπη ότι ο Δήμος μας βρίσκεται… αλλού.

Έχουν φαίνεται δικά τους θέματα και δεν ασχολούνται με αυτά της πόλης. Και εκτός από το καραβάκι στην πλατεία Λυκόβρυσης και πέραν από το άναμμα του φυσικού δένδρου έξω από το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο είχε φυτευτεί στην Πεύκη το 2007 και είχε καθιερωθεί ως θεσμός από τη δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου, τα υπόλοιπα είναι από υποτονικά έως μίζερα.

Φυσικά και δεν ζητάει κανένας υπερβολές και ακριβά στολίδια. Αλλά δεν επιτρέπεται να περιοριζόμαστε σε κάποιες «σωλήνες» στον κεντρικό δρόμο και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Οι πολίτες και αρκετοί καταστηματάρχες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εορταστικό κλίμα στα σπίτια τους και στα μαγαζιά τους, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργεί η απουσία του Δήμου.

Κι αν κάποιοι επικαλεστούν την οικονομική κρίση για τον περιορισμό των εξόδων, κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα για την τύχη ενός επαρκέστατου στολισμού που είχε ο Δήμος μας και βεβαίως δεν χρειαζόταν να αγοράσει άλλον.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να απαντήσει:

Αλήθεια τι απέγιναν τα εκατοντάδες φωτεινά στολίδια που κάλυπταν ολόκληρη την Πεύκη, στο κέντρο και τις γειτονιές της, που τους παρέδωσε η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου το 2011;

Πού πήγαν οι μεγάλοι φωτεινοί άγγελοι που κοσμούσαν τις πλατείες της πόλης; Περιμένουμε υπεύθυνη απάντηση από τον Δήμο. Κι αν κάποιοι ισχυριστούν ότι μερικά… ξεχάστηκαν επάνω στις κολώνες και καταστράφηκαν, περιμένουμε εκτός από τη δημόσια συγγνώμη των υπευθύνων και τα πρακτικά της… καταστροφής, όπως απαιτεί ο νόμος. Γιατί ο λαϊκισμός τους και τα ψέματα έχουν ένα όριο. 

Η Συμμαχία Πολιτών θα παρακολουθήσει από κοντά το θέμα και θα επανέλθει, αν χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet