4ήμερο «σερφάρισμα» στο ασφαλές διαδίκτυο από το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

4ήμερο «σερφάρισμα» στο ασφαλές διαδίκτυο από το ΠΕΑΠ

Με πρωτοβουλία του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Αττικής αντάμωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης σε μια ιδιαίτερα σημαντική, εκπαιδευτική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, παναττικού χαρακτήρα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται με τη συνεργασία του Saferinternet.gr (του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου) και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στην οποία θα συμμετέχουν 35 σχολεία, 1.471 μαθητές και 87 συνοδοί εκπαιδευτικοί. Αξίζει να σημειωθεί πως υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Saferinternet είναι ο κ. Γιώργος Κορμάς και ένας εκ των συγγραφέων του θεατρικού έργου «Η Φάρμα του Διαδικτύου».

Το κοινό και τις τέσσερις ημέρες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» που έχει ως στόχο τη σωστή ενημέρωση αλλά και την πρόληψη από τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στη διαδραστική συζήτηση με τη συγγραφέα του έργου Βερόνικα Σαμαρά.

Εγκαινιάζοντας το 4ημερο «Σερφάρισμα» για τις αρχές του ασφαλούς διαδικτύου η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αποδοχή της πρόσκλησης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής: «Το διαδίκτυο αποτελεί προέκταση του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ωστόσο, η δαιμονοποίηση του διαδικτύου δεν θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων, γι΄ αυτό απαιτείται μέτρο, λογική και ισορροπία για τη μεγιστοποίηση της ωφέλειάς του. Η προώθηση ενός ασφαλέστερου διαδικτύου αποτελεί ευθύνη όλων μας και απαιτεί τη συλλογική συνεργασία ενός πλέγματος φορέων (οικογένεια, εκπαιδευτικό σύστημα, Πολιτεία). Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών σε ομάδες στόχους και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η σημερινή για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία. Οφείλει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής παραβατικότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet