Την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο ζητεί ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο ζητεί ο Τ. Μαυρίδης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης ήταν παρών το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015 σε σύσκεψη – διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με αντικείμενο την παρουσίαση του σχεδιασμού της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος τοποθετήθηκε σχετικά με τη στελέχωση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί εκτενώς και παλιότερα σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος στη σύσκεψη, παρουσία και άλλων δημάρχων της Βορειοανατολικής Αττικής, η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει συντελέσει σημαντικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και στην τήρηση της τάξης στην πόλη. Εύλογα λοιπόν, όπως ανέφερε, «σε έναν ενιαίο καλλικρατικό δήμο, όπως ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με πραγματικό πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, το Αστυνομικό Τμήμα πρέπει να παραμείνει αλλά και να ενισχυθεί με περισσότερο μάχιμο προσωπικό για μεγαλύτερη ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών. Η τυχόν κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος επιφυλάσσει μόνο κινδύνους και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των δημοτών». Όπως δήλωσε ο κ. Μαυρίδης, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης συντελείται σαφώς πιο αποτελεσματικά όταν το Αστυνομικό Τμήμα εδρεύει στην πόλη που εποπτεύει.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Αναγνωστάκης, ο γενικός διευθυντής της ΓΑΔΑ υποστράτηγος κ. Διαμαντόπουλος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet