Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Κατέγραψε προβλήματα στο 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Κατέγραψε προβλήματα στο 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο

Την τέταρτη κατά σειρά συνάντησή της με φορείς της πόλης πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 και συγκεκριμένα με τους Συλλόγους Γονέων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πεύκης, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή από πλευράς Συλλόγων ήταν οι: κ. Αδαμίδης, πρόεδρος και των δύο Συλλόγων Γονέων, κ. Κελέκης, γραμματέας του Δ.Σ. του 2ου Γυμνασίου και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κα Μαυρόγαλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και ταμίας του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου, κα Γιούλη Μάχη, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου, κα Τσακωνιάτη, ταμίας του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και κα Τσαντήλα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου.

Στην αρχή τοποθετήθηκαν τα μέλη της ομάδας Λυκόβρυση Πεύκη 2020 τα οποία ανέλυσαν τη σκοπιμότητα της συνάντησης, απαντώντας στις ερωτήσεις των συνομιλητών τους για το ποια είναι η ομάδα και τι επιδιώκει με αυτές τις συναντήσεις. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας, «η ανάγκη της συσπείρωσης όλων των φορέων της πόλης μας, για το καλό της πόλης μας, για την οποία όλοι ενδιαφερόμαστε και αγαπάμε».

Στη συνέχεια σημειώθηκε από τους εκπροσώπους των Συλλόγων ότι τα σχολικά συγκροτήματα έχουν υποστεί σημαντική φθορά με τα χρόνια, με αρκετά επισκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία προέρχονται από τη σημαντική αύξηση μαθητών και στις δύο σχολικές μονάδες τα τελευταία χρόνια, προερχόμενοι, όπως αναφέρθηκε, από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό, όπως τονίστηκε προς τη δημοτική ομάδα, προέρχεται από το γειτονικό 3ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο έφθασε να λειτουργεί ως 14θέσιο με συνεχείς αυξητικές τάσεις μαθητών. Αυτό το πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να χρησιμοποιηθούν αποθήκες ως αίθουσες διδασκαλίας, να διαιρεθούν μεγάλες αίθουσες  και να χρησιμοποιηθούν βοηθητικοί χώροι και στα δύο συγκροτήματα ως αίθουσες διδασκαλίας, με τους εκπροσώπους των Συλλόγων να υποστηρίζουν ότι όλα αυτά έχουν αλλοιώσει τη χωροταξική κατανομή των διδακτηρίων σε βάρος της παρεχόμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,οι Σύλλογοι Γονέων με δική τους πρωτοβουλία και ύστερα από «συνεχείς μάταιες οχλήσεις προς τη δημοτική Αρχή» αναγκάστηκαν να βάψουν αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, φυσικά με εθελοντική προσφορά των γονέων των μαθητών. Για την πρωτοβουλία τους αυτή η ομάδα τους συνεχάρη.

Κατόπιν οι γονείς τόνισαν και πάλι την έλλειψη χώρων, μολονότι οι διευθυντές καταβάλλουν για τον σκοπό αυτό πολύ φιλότιμες προσπάθειες. Στο Γυμνάσιο ειδικά, ανεφέρθη, ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει η αίθουσα τεχνολογίας και οι διαδραστικοί πίνακες λειτουργούν μόνο στην Α΄ Γυμνασίου, ενώ οι άλλες τάξεις τους στερούνται. Το εργαστήριο Πληροφορικής λειτουργεί με πολύ παλαιούς υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών. Όπως σχολιάζει η ομάδα στην ανακοίνωσή της, «απαρχαιωμένη τεχνολογία προσφερόμενη σε μαθητές πολύ προχωρημένους. Σχήμα οξύμωρο!!!».

Στην πορεία της συζήτησης, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα διαπίστωσε ότι «έχει συνομιλητές πολύ δυναμικούς γονείς που διεκδικούν τα αυτονόητα και μάλιστα με μια ασυνήθιστη μαχητικότητα», καθώς οι γονείς ανέφεραν πως όλα αυτά τα αιτήματα, τόσο οι Σύλλογοί τους όσο και η Ένωση Γονέων, τα έχουν διαβιβάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία, «έχει ανταποκριθεί ελάχιστα, μα πιο πολύ δεν έχει καν απαντήσει». Ο Δήμος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά την άποψη των γονέων κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς για τους λόγους φυσικά που όλοι γνωρίζουμε, την μη ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων λόγω της οικονομικής δυσπραγίας». Ως παράδειγμα αναφέρθηκε ότι οι γονείς είχαν πέρσι υποβάλλει αίτημα επισκευής των μπριζών του Σχολείου και αυτό ικανοποιήθηκε φέτος. Παράλληλα, τονίστηκε, όπως σημειώνεται, «ιδιαίτερα η πλημμελέστατη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, λόγω ανυπαρξίας φυλάκων και ο ελλιπέστατος εξωτερικός τους φωτισμός». Ειδικά για τον εξωτερικό φωτισμό οι γονείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

Τέθηκε, επίσης, από τους γονείς το πρόβλημα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, το οποίο δημιουργεί έντονα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις εκκίνησης των δρομολογίων από τη Νερατζιώτισσα ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές.

Ολοκληρώνοντας στην ανακοίνωσή της, η ομάδα σημειώνει, «ο χρόνος κύλησε πολύ εποικοδομητικά ακούγοντας τα προβλήματα και τα αιτήματα των γονέων. Θα μπορούσαμε να συζητάμε άλλες τόσες ώρες. Η ομάδα άκουσε, κατέγραψε και υποσχέθηκε πως, με τις μικρές της δυνάμεις που διαθέτει, θα βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση. Αφού ευχηθήκαμε σε όλους “Καλά Χριστούγεννα” αποχωρήσαμε ευχαριστώντας όλους για τον χρόνο που μας διέθεσαν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet