Σε απεργιακή απάντηση στο ασφαλιστικό καλεί το Σωματείο Εργαζομένων
Κοινωνία

Σε απεργιακή απάντηση στο ασφαλιστικό καλεί το Σωματείο Εργαζομένων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου που αφορά στο Ασφαλιστικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να μην μπουν για δουλειά και όπως σημειώνει, «ο απεργιακός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για την τάξη μας, το χρέος μας σε μας και στις οικογένειές μας».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Απεργιακή απάντηση στο ασφαλιστικό

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό! Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας! Άμεση ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση!

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντί ασφαλιστικά μετρά, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.

Το Σωματείο μας προκηρύσσει απεργία ως απάντηση στην εγκληματική ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστή στο άρμα της Ε.Ε., ακολουθεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη που τη μετατρέπουν σε επίδομα φτώχειας για τα βαθιά γεράματα. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος, για εμάς είναι η ζωή μας!

Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της Υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος σημαίνει χρυσές δουλειές με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας. Η υγεία η δικιά μας και των οικογενειών μας θα εξαρτάται από την κερδοφορία τους. Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα νύχια των αρπαχτικών!

Δεν πάει άλλο! Με το νέο μισθολόγιο παγώνουν τους μισθούς μας για πάντα. Ετοιμάζονται να φέρουν αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Τώρα φέρνουν το ασφαλιστικό που καταργεί το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Μας λένε καθαρά πως αν δεν έχεις να πληρώσεις εσύ και η οικογένειά σου θα πεθαίνεις. Και πως να πληρώσεις όταν μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για να ζήσεις.

Δεν πρέπει να αποδεχθούμε να μειώσουμε και άλλο τις απαιτήσεις μας! Δεν πρέπει το 2016, με τόσο πλούτο που παράγουμε, με την τεχνολογία να έχει προοδεύσει τόσο, να αποδεχτούμε να ζούμε στην εξαθλίωση που ζούσε η τάξη μας 100 χρόνια πριν. Δεν πρέπει η απαίτηση των αφεντικών για πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συναίνεση, ώστε να μας φτάσουν στον πάτο, να μας κάνει συνενόχους στο έγκλημα! Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την άθλια προπαγάνδα τους ότι τα χειρότερα πέρασαν! Αν δεν αντιδράσουμε τα βάσανά μας δεν θα έχουν τέλος!

Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Απαιτείται οργανωμένο, πειθαρχημένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που να απειλεί κυβερνήσεις και αφεντικά για να τους εμποδίσει! Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός! Ο κάθε ένας και η κάθε μία να κάνει το βήμα! 

Κανείς να μη μπει για δουλειά! Ο απεργιακός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για την τάξη μας, το χρέος μας σε μας και στις οικογένειές μας!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet