Στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 18/1
Κοινωνία

Στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 18/1

Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2016, από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου, διαμαρτυρόμενο για το Ασφαλιστικό και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στον δρόμο, πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο!

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 του μήνα από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί στη συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.

Όσα στοιχεία και αν κατασκευάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ψέματα και αν λέει, η αλήθεια είναι μια: Η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνει «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπά συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζει τις επικουρικές συντάξεις, φέρνει νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζει τα προνοιακά επιδόματα, στέλνει τους εργαζόμενους στα νύχια των αρπαχτικών της ιδιωτικής ασφάλισης.

Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά!

Με νέα εγκύκλιο η κυβέρνηση καταργεί από το 2017 το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών. Παράλληλα στην πρόταση για το νέο ασφαλιστικό δεν γίνεται καμία αναφορά στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών. Η σιωπή τους είναι τουλάχιστον ύποπτη!

Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες!

Την ώρα που η κυβέρνηση της αριστεράς του κεφαλαίου χρησιμοποιεί την καταστολή, χτυπώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους, που διαδηλώνουν ενάντια στο ασφαλιστικό, βαφτίζει ως υπεύθυνη τη στάση της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή αυτών που ευθύνονται σήμερα για την κρίση, που έχουν καταληστέψει τα ταμεία, αυτών που σύμφωνα με τα στοιχεία της έχουν αφήσει απλήρωτους πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, που έχουν μαύρη ανασφάλιστη εργασία πάνω από 25%, που έχουν τσακίσει τους μισθούς και τους έχουν καθηλωμένους στα άθλια επίπεδα των 300 και των 400 ευρώ, αυτών που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω στα αποκαΐδια του ασφαλιστικού. Ξέχασε η κυβέρνηση τα μηδενικά επιτόκια των αποθεματικών των ταμείων όταν ο πληθωρισμός ήταν διψήφιος, ξέχασε τα χαμένα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, στα κουρεμένα ομόλογα, όλες δηλαδή διαχρονικά τις πολιτικές χρηματοδότησης με φθηνό χρήμα από τον ιδρώτα των εργαζομένων των μεγάλων επιχειρήσεων, και θυμάται μόνο αδικίες στις συντάξεις που τις λύνει δήθεν με ισοπέδωση προς τα κάτω. Χωρίς αιδώ τα σκυλάκια των αφεντικών έφτασαν να ζητούν μέχρι και συγγνώμη από τον Γιαννίτση που διαδήλωναν εναντίον του! Όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από τη μπροστινή πόρτα υπό το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης. Κάθε μέρα αποκαλύπτεται με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί, ποιους εξυπηρετεί το νέο ασφαλιστικό, για λογαριασμό ποιων κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ!

Όλοι οι εργαζόμενοι  να ξεχυθούμε  στους δρόμους για το Ασφαλιστικό! Να μην αποδεχθούμε να εξαφανισθεί ότι κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα από την τάξη μας! Να μην σκύψουμε το κεφάλι μας, να μην συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της! Να μην αποδεχθούμε την εξαθλίωση που σχεδιάζουν για μας και τα παιδιά μας! Ο οργανωμένος, ταξικά προσανατολισμένος λαός έχει τη δύναμη να πετάξει στα σκουπίδια το ασφαλιστικό! Να τους δείξουμε τη δύναμή μας!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet