“Τα όρια και η τιμωρία  στην ανατροφή παιδιών”
Κοινωνία

“Τα όρια και η τιμωρία στην ανατροφή παιδιών”

“Μια ομιλία με βαθύ νόημα, που εξελίχθηκε σε μία ακόμα βαθύτερη συζήτηση”, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι από τους γονείς βρέθηκαν στον χώρο του 1ου  Παιδικού Σταθμού Πεύκης, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου όπως μας ενημερώνει, με δελτίο Τύπου, το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η ομιλία οργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Νομικού Προσώπου, σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς και ομιλήτρια την κα Τζαχάνη Σοφία, σύμβουλο Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια.

Η κα Τζαχάνη παρουσίασε τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της ανατροφής, τα όρια και την τιμωρία, κάνοντας για αρχή μια ανασκόπηση των προηγούμενων γενεών, πώς δηλαδή από την αυστηρότητα περάσαμε στην ανεξέλεγκτη επιτρεπτικότητα, πώς χρησιμοποιούμε οι γονείς σήμερα την τιμωρία και πώς τελικά μπαίνουν τα όρια.

Η συζήτηση που ακολούθησε, καθώς και τα προσωπικά βιώματα που ακούστηκαν, έγιναν σε μία προστατευμένη ομάδα, όπου όλοι κατανόησαν ξεκάθαρα το μήνυμα της ομιλίας αυτής: «Συναντάμε 2 παιδιά: το παιδί μπροστά μας και το παιδί μέσα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet