80 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

80 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης από την Περιφέρεια Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μετέβη την Τρίτη 9/6 στους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης, προκειμένου να παραδώσει ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οι περίπου 80 κάδοι που παραδόθηκαν θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτήρια, ενώ έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν επιπλέον κάδοι για να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανακύκλωσης και σε σχολεία.

Τον κ. Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, υποδέχθηκαν οι δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης, Τ. Μαυρίδης και Σ. Σαραούδας αντιστοίχως.

Ο περιφερειάρχης, επιπλέον, ζήτησε τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης πρώτοι δίνουν το θετικό παράδειγμα, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς της Αττικής».

Μετά το πέρας της παράδοσης ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι στους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης με τους εκλεκτούς δήμαρχους Τ. Μαυρίδη και Σ. Σαραούδα.

»Συνεχίζουμε να υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης για χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το 2020 είναι η χρονιά ανακύκλωσης για την Αττική και η ανταπόκριση των δήμων αποδεικνύει ότι θα μας δώσει καλά αποτελέσματα.

»Συνεχίζουμε, έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά η ενότητα της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και δευτέρου βαθμού είμαι βέβαιος ότι θα φέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και η ανακύκλωση στην Αττική θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

»Τα έτη 2020 και 2021 που είναι και έτη ανακύκλωσης για την Αττική θα είναι και τα έτη που τελικά θα κάνουν τη διαφορά για την Περιφέρειά μας σε θέματα ανακύκλωσης».

Ο κ. Μαυρίδης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αίτημα του Γιώργου Πατούλη για συνδρομή, καθώς οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να δίνουν πρώτοι το θετικό παράδειγμα προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι πολύ σημαντικό που οι ειδικοί κάδοι μπαίνουν σε δημόσιους χώρους, ώστε να γίνει εντονότερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελός του περιβάλλοντος. Συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη να επεκταθεί το πρόγραμμα και στα σχολεία, καθώς οι μαθητές της πόλης μας έχουν αγκαλιάσει μέχρι σήμερα όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο μας».

Ο κ. Σαραούδας, με αφορμή την παραλαβή των κάδων, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η ανακύκλωση θα λάβει τον ρόλο που της αξίζει στην καθημερινότητα των πολιτών προς όφελος του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet