Μαθητές, καθηγητές & γονείς στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Κοινωνία

Μαθητές, καθηγητές & γονείς στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 η ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΠΕΑΠ και τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης φιλοξένησε μαθητές, καθηγητές και γονείς από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση της εταιρείας Orientum για τις προοπτικές σταδιοδρομίας των νέων αναφορικά με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη χαιρέτισε τις εργασίες της ημερίδας μιλώντας για μια ξεχωριστή εκδήλωση εκπαιδευτικού περιεχομένου, που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών, αλλά και, όπως ανέφερε, τη θεμελίωση ισχυρών βάσεων που θα παράγει και θα διαπαιδαγωγεί πολυπολιτισμικές προσωπικότητες. Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πρωτίστως ένας θεσμός της Πολιτείας. Για να αποδώσει όμως θα πρέπει να βρίσκεται σε σχέση αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης. Επίσης, ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνδιαμόρφωση μια ενιαίας πολιτικής που μπορεί να βοηθήσει στην πράξη τους νέους γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ. Οι δήμοι μπορούν και οφείλουν να διαδραματίσουν έναν πιο ισχυρό και ουσιαστικό ρόλο, δίπλα στους νέους μέσω των ειδικών Γραφείων Ενημέρωσης Ανέργων, της συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ώστε να υπάρχει μια συνθετική μορφή αντιμετώπισης των εργασιακών προβλημάτων, μέσα από τις διαδικασίες κατάρτισης και συνεχούς επιμόρφωσης».

Κλείνοντας, η κα Μ. Πατούλη σημείωσε τα εξής: «Οι νέοι μας οφείλουν να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από την Πολιτεία. Το οποίο πρέπει να προετοιμάζουν με σύνεση, αυτογνωσία, γνώση της αγοράς εργασίας και συνεκτίμηση επιμέρους δεδομένων και βημάτων που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Και να μην ξεχνούν ότι, το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν σωστά».

Από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Χατζητέγας, ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος κ. Παπαναγιώτου καθώς και η υπεύθυνη λειτουργίας του παραρτήματος της Λυκόβρυσης κα Ματζαβέλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet