Να μειωθούν άμεσα τα τροφεία ζητεί η Ένωση Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Να μειωθούν άμεσα τα τροφεία ζητεί η Ένωση Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης

Με το «δίκαιο» όπως το χαρακτηρίζει αίτημα του Συλλόγου Γονέων Νηπίων Δημοτικών Σταθμών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, για αναπροσαρμογή προς κάτω των τροφείων, μέσω της κατάργησης του κλιμακίου 6.000 έως 10.000 ευρώ και ουσιαστική μείωση για τα εισοδήματα μέχρι τις 25.000 ευρώ, συντάσσεται και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. υποστηρίζει ότι «η κοινωνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, κεντρική περιφερειακή, τοπική, οφείλει να αποδίδει ιδιαίτερη και πρωτεύουσα μέριμνα στην υποστήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά. Προτεραιότητα που αποκτά εξαιρετική σημασία αν συνυπολογίσουμε το συνεχώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας».

Ο Σύλλογος Γονέων δηλώνει αιφνιδιασμένος από τη μελέτη των στοιχείων που έλαβε σχετικά με το ύψος των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, καθώς διαπίστωσε «αρνητική πρωτιά του Δήμου» στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα Αττικής και όχι μόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αδυνατούμε να αιτιολογήσουμε το πώς είναι δυνατό να καλούνται οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας με εισόδημα 500€ τον μήνα, να καλούνται να καταβάλλουν το 10%, δηλαδή 50€ τον μήνα σε τροφεία».

Η Ένωση Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, στο οποίο ανήκει η ευθύνη των παιδικών σταθμών, «να συνταχθούν με το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Νηπίων και να αναπροσαρμόσουν το ύψος των τροφείων με άμεση ισχύ από την περίοδο 2016-2017, ξεκινώντας με την κατάργηση του κλιμακίου 6.000€ – 10.000€ και την ουσιαστική μείωση για εισοδήματα μέχρι τις 25.000€».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: «Η Ένωση Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης, ως κορυφαίος θεσμικός εκφραστής της γονεϊκής κοινότητας, θα υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Νηπίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet