Με λαμπρότητα διοργανώθηκε η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης
Κοινωνία

Με λαμπρότητα διοργανώθηκε η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα διοργανώθηκε η επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 563 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία», την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Αρκετοί πολίτες του Δήμου, τιμώντας την ιστορία και τη διαχρονικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ιδεών του Ελληνισμού, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, στέλνοντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα εθνικής αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας».

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση πένθους, ιστορικής και εθνικής μνήμης, αφιερωμένη στην Ημέρα της Αλώσεως, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι Ημέρα Μνήμης και Εθνικής Αυτογνωσίας για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τη συνέχειά μας ως Έθνος στον ιστορικό χρόνο. Οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανά τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Το ΠΕΑΠ και εγώ προσωπικά είμαστε πάντοτε αρωγοί σε κάθε συλλογική προσπάθεια που αναδεικνύει την Ιστορία μας, τις πανανθρώπινες αξίες του Πολιτισμού μας, ευελπιστώντας ότι οι νέες γενιές θα διδαχθούν και θα διαφυλάξουν αναλλοίωτα τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Συλλόγου Μιακρασιατών κ. Γαζεπίδη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία που είχαμε ακόμη μια φορά διαμορφώνοντας από κοινού σημαντικές πολιτιστικές δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία της Ένωσης Απανταχού Παξινών με μαέστρο τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο. Παράλληλα, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ του National Geographic για τα ιστορικά γεγονότα του 1453.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και του απονεμήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Γ. Γαζεπίδη αναμνηστικό δώρο με την Αγιά Σοφιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet