Δεσμεύσεις δημάρχου προς τον Σύλλ. Γονέων για μειώσεις τροφείων
Κοινωνία

Δεσμεύσεις δημάρχου προς τον Σύλλ. Γονέων για μειώσεις τροφείων

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, είχαν την Πέμπτη (2/6/2016) το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Νηπίων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν για την παραχώρηση έδρας στον Σύλλογο στο Ηλιακό χωριό, στην οποία θα συστεγάζεται με την Ένωση Γονέων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «πρόκειται μία σημαντική εξέλιξη, καθώς πλέον δρομολογείται η ανανέωση του καταστατικού του Συλλόγου μας και άλλων εκκρεμοτήτων, που έπρεπε να διευθετηθούν. Επιπλέον, θεωρούμε ότι η συγκατοίκηση με την Ένωση Γονέων συνάδει με τους στόχους και των δύο συλλόγων, που είναι το καλό των παιδιών μας».

Ωστόσο, το κυρίως… μενού της συνάντησης ήταν το αίτημα για τη μείωση των τροφείων. Οι εκπρόσωποι του του Συλλόγου ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τα επιχειρήματά τους προς τον δήμαρχο, ο οποίος -όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση- δεσμεύτηκε ότι από 1/1/2017 θα προβεί σε ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης του ΚΟΙΠΑΠ και ότι άμεσα θα συνεργαστεί με το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο προκειμένου να μελετήσουν τη μείωση των τροφείων.

Οι γονείς από την πλευρά τους επέμειναν στην ανάγκη έκτακτης επιδότησης του ΚΟΙΠΑΠ μέχρι 1/1/2017, για να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί το Ν.Π. «να κάνει εκπτώσεις από εκεί που δεν πρέπει». Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, αφού συμβουλευτεί τις υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τόνισαν ότι δεν ζητούν «εικονικές μειώσεις, αλλά ουσιαστικές», ενώ έθεσαν και το θέμα της ανάγκης για τη μέγιστη απορρόφηση των επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ, προτείνοντας να συνδράμου και οι ίδιοι στην κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης δεσμεύτηκε για επανάληψη της συνάντησης πολύ σύντομα, αφού έχει πρώτα συζητήσει το θέμα και με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ οι γονείς θεωρούν «ότι έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα και περιμένουμε τώρα να δούμε την πραγμάτωση των αιτημάτων μας, με τη θετική ανταπόκριση σε αυτά του Δήμου».

Εν τω μεταξύ, ορίστηκε νέα, έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ για τη Δευτέρα 6/6/2016, με σημαντικότερο θέμα την ψήφιση των τροφείων. Όπως αναφέρουν οι γονείς, την Παρασκευή υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου αρχικώς από τον πρόεδρο του Ν.Π., αλλά και δηλώσεις του κ. Τ. Μαυρίδη προς τους γονείς του 2ου Παιδικού Σταθμού, κατά την έναρξη της καλοκαιρινής γιορτής, σχετικά με την πρόθεση στη συνεδρίαση της Δευτέρας να έρθει προς ψήφιση θέμα για νέα μειωμένα τροφεία.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσά, ο δήμαρχος σημείωσε ότι όσοι δηλώνουν εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων. Ο Σύλλογος θεωρεί «πάρα πολύ θετική την κίνηση αυτή της δημοτικής Αρχής, καθώς ανακουφίζει οικογένειες με πενιχρά εισοδήματα», αλλά ταυτόχρονα προσθέτει:

«Περιμένουμε, όμως, η αυριανή πρόταση που θα αφορά και στα υπόλοιπα κλιμάκια -τουλάχιστον αυτά που θεωρούνται χαμηλά- να περιλαμβάνει ουσιαστικές μειώσεις. Και προσδοκούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα έρθει το θέμα των τροφείων να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του δημάρχου για αύξηση της επιδότησης του ΚΟΙΠΑΠ, ώστε να μπορέσει να προβεί σε μειώσεις για όλα τα κλιμάκια και να διασφαλίσει την ποιοτική λειτουργία των παιδικών σταθμών».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet