«Λειτουργία σχολείων με προσπάθεια εκπαιδευτικών & οικονομική συμβολή γονέων»
Κοινωνία

«Λειτουργία σχολείων με προσπάθεια εκπαιδευτικών & οικονομική συμβολή γονέων»

Παρέμβαση, με την ιδιότητα του γονέα, και όχι αυτή του αναπληρωτή δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κάνει ο κ. Σωτήρης Γκίκας για την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Με αφορμή συζήτηση που διεξήχθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 για μία σπασμένη τέντα στο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, ο κ. Σ. Γκίκας θέτει το θέμα των προβλημάτων των μονάδων και του έργου της δημοτικής Αρχής αναφορικά με αυτά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Περίμενα μία συγγνώμη από τον Δήμο για τη σπασμένη τέντα του Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης 
Τα σχολεία του Δήμου μας λειτουργούν με την ηρωική προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την οικονομική συμβολή των γονέων

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο δυστυχώς απουσίαζε ο δήμαρχος. Για πολλά θέματα αντί να λυθούν οι απορίες μου μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. Σε κάποια άλλα θέματα οι απαντήσεις δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ειλικρινά εξεπλάγην για την υπόθεση με την πτώση της τέντας στο νοικιασμένο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης. Αυτό που είχαν πει προεκλογικά το 2010 ότι δήθεν είχαν έτοιμο για να ξεκινήσει να χτίζεται το καινούριο τριπλό κτήριο δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη. Πέρασαν οι εκλογές, και τα ξέχασαν όλα. Όπως ξέχασαν και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στα κοντέινερ. Θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα γι΄ αυτή τη μεγάλη κοροϊδία.

Πάμε τώρα στο θέμα της τέντας, η οποία έσπασε την ώρα που τα παιδιά ήταν στο Νηπιαγωγείο και ευτυχώς είχαν μπει στην τάξη δυο λεπτά ενωρίτερα. Περίμενα ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα άκουγα αλήθειες και επάνω από όλα θα άκουγα από τους αρμόδιους του Δήμου μια μεγάλη συγγνώμη προς τους γονείς των παιδιών για την κατάντια του Νηπιαγωγείου.

Και τι μας είπαν οι άνθρωποι.

Ότι δεν έπεσε το σίδερο τεσσάρων μέτρων, αλλά μόνο το πανί γιατί έσπασε η βίδα. Άρα δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο…

Έχετε δει εσείς κανένα πανί να είναι με βίδες;

Εγώ τουλάχιστον έχω δει τα πανιά ραμμένα και τα σίδερα με βίδες και έχει δημοσιευτεί σχετική φωτογραφία με το σίδερο να κρέμεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Αντί όμως να ζητήσουν συγγνώμη προσπαθούν να υποβαθμίσουν το σοβαρό αυτό θέμα. Δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Κι επειδή δέχτηκα και μια φτηνή λεκτική επίθεση στο διαδίκτυο από αρμόδια αντιδήμαρχο θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις και να μου απαντήσει η δημοτική Αρχή δημόσια και όχι επί προσωπικού.

Όταν ανέλαβε τη διοίκηση ψήφισε ναι η όχι αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54%, δηλαδή κοντά στις 200.000 ευρώ τον χρόνο, για τη συντήρηση των σχολείων; Κι αν προσθέσουμε και τους φόρους που είχαν μπει για τα σχολεία στους δυο δήμους πριν από το 2011, καθώς και την ετήσια κρατική επιχορήγηση το ποσό μεγαλώνει περισσότερο. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Γιατί εγώ βλέπω τα σχολεία να είναι γεμάτα προβλήματα. Οι τέντες πέφτουν, τα κοντέινερ είναι στη θέση τους και για να μιλήσω και για το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης εδώ και τρία χρόνια είναι ανοικτό το θέμα του τάπητα για να μην παίζουν τα παιδιά στο χώμα και να μην χτυπάνε. Πήγαν λοιπόν οι αρμόδιοι του Δήμου και έβαλαν πέντε κομμάτια στην τσουλήθρα και πέντε στην τραμπάλα, αλλά μάλλον για τα μάτια του κόσμου αφού το πρόβλημα δεν το έλυσαν και τα πράγματα είναι χειρότερα αφού όλο το χώμα, με το παιχνίδι, πηγαίνει πάνω στον τάπητα και τα παιδάκια σκοντάφτουν με κίνδυνο ατυχήματος.

Μετά από δυο χρόνια θητείας και ενώ ακούω ότι δήθεν καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ας μας πουν τι έχουν βελτιώσει στα σχολεία. Τα οποία λειτουργούν με την ηρωική προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την τεράστια συμβολή των γονέων οι οποίοι καταβάλουν δαπάνες τις οποίες έπρεπε να φροντίζει ο Δήμος. Ας μην προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα όταν εκατοντάδες γονείς, στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, πληρώνουν από το υστέρημά τους αξιοσέβαστα ποσά καλύπτοντας το κενό που αφήνει η δημοτική Αρχή. Η οποία προς το παρόν ξεχωρίζει μόνο στα λόγια. Δυστυχώς…

Αλλά είναι καιρός να περάσει και στα έργα. Και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της για την υποβάθμιση των σχολείων της περιοχής μας.

Σωτήρης Γκίκας

Ένας γονιός μαθητή σε σχολείο του Δήμου μας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet