Μ. Πάγκαλος: Κατάργηση και όχι μείωση του ειδικού τέλους στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Μ. Πάγκαλος: Κατάργηση και όχι μείωση του ειδικού τέλους στη Λυκόβρυση

Άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης για το έργο ανάπλασης στο Ο.Τ. 9, από τη στιγμή της ανάληψης του κόστους του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ζητεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος.

Με αφορμή δήλωση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη ότι θα καταργηθεί το ειδικό τέλος των 0,80 ευρώ ανά τ.μ. την οποία φαίνεται ότι «διασκεύασε» προτείνοντας τη μείωση του στο 50%, ο κ. Μ. Πάγκαλος ζητεί να μπει οριστικό τέλος στην «εισπρακτική» λογική, που «οδηγεί σταδιακά στη συνεχή άμεση και έμμεση φορολόγηση των πολιτών», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Παλινωδίες δημοτικής αρχής, σχετικά με το ειδικό τέλος που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2015, όταν είχε γίνει γνωστό ότι η Περιφέρεια θα καλύψει κατά 100% το υπολειπόμενο κόστος κατασκευής του έργου «Ανάπλαση Ο.Τ.9 Δήμου Λυκόβρυσης, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, αναψυχής, αθλητικών κολυμβητικών εγκαταστάσεων, καταστημάτων και υπόγειας στάθμευσης», είχαμε δηλώσει ότι πρέπει άμεσα με την υπογραφή των τροποποιημένων συμβάσεων να διακοπεί η είσπραξη του ειδικού τέλους των 0,80 ευρώ ανά τ.μ.

Προ ημερών ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Μανόλης Πάγκαλος, συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση, μετά από προφορική πρόσκληση του δημάρχου κ. Αν. Μαυρίδη, που είχε απευθυνθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία έγινε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου σχετικά με το ειδικό τέλος που εισπράττει από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης και τα οφειλόμενα ποσά στον εργολάβο και στην τράπεζα.

Σε αυτήν τη σύσκεψη έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει η δυνατότητα της διακοπής της είσπραξης του ειδικού τέλους και της ελάφρυνσης των συμπολιτών μας, από τη στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής θα υπέγραφε τη σχετική σύμβαση και άπαντες οι παρευρισκόμενοι μείναμε με τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή θα αποφάσιζε τη διακοπή της χρέωσης των συμπολιτών μας με το ειδικό τέλος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα επικύρωνε τη σχετική απόφαση.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εντελώς απρόβλεπτα ο δήμαρχος ανέτρεψε την εισήγηση, που ήταν στην κατεύθυνση της απαλλαγής των κατοίκων της Λυκόβρυσης από το «χαράτσι» των 0,80 ευρώ ανά τ.μ. και η Οικονομική Επιτροπή, με την παρουσία… μόνο πέντε συμβούλων, πρότεινε τη μείωση του ειδικού τέλους στο 50% και το πλεόνασμα που πιθανόν θα δημιουργηθεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του εγκαταλελειμμένου ημιτελούς κλειστού γηπέδου της Λυκόβρυσης!

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η παλινωδία της δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα λανθασμένων και αντικοινωνικών επιλογών ή σχεδίαση εξωθεσμικών παραγόντων.

Ότι και αν είναι, εμείς η Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης Πεύκης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αποδεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των συμπολιτών μας.

Το ειδικό τέλος των 0,80 ευρώ ανά τ.μ., που εισπράττεται για ειδικό σκοπό, πρέπει να καταργηθεί άμεσα με την ανάληψη του κόστους του έργου στο Ο.Τ. 9 από την Περιφέρεια.

Οποιοδήποτε νέο έργο, σε οποιαδήποτε περιοχή του ενιαίου Δήμου μας πρέπει να χρηματοδοτείται από θεσμοθετημένους από την πολιτεία πόρους και όχι από τους κατοίκους.

Να βάλουμε οριστικό τέλος στην «εισπρακτική» λογική, που οδηγεί σταδιακά στη συνεχή άμεση και έμμεση φορολόγηση των πολιτών.

Μανόλης Στ. Πάγκαλος
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet