Σε εκδηλώσεις στη Λυκόβρυση παρέστη ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Σε εκδηλώσεις στη Λυκόβρυση παρέστη ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης

Στη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης προκειμένου να παρακολουθήσει εκδηλώσεις φορέων και συλλογικοτήτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 παρακολούθησε την καθιερωμένη γιορτή του Αγίου Ιωάννη Κλήδονα, την οποία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης. Το  έθιμο αυτό κρατάει χρόνια και συγκινεί μικρούς και μεγάλους που συμμετέχουν ενεργά στο γλέντι, στο άναμμα των φωτιών και στους παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης. Φέτος, για πρώτη φορά η συμμετοχή των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτό αποδεικνύει ότι τα  ήθη και τα έθιμα μας, μας κρατούν ενωμένους ενώ η ενίσχυση όλων των πατροπαράδοτων θεσμών στηρίζουν την τοπική κοινωνία».

Την Κυριακή 26 Ιουνίου ο δήμαρχος παρέστη σε εκδήλωση αγάπης που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση. Ο κ. Μαυρίδης συνεχάρη τους ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο οι οποίοι, μαζί με τη βοήθεια εθελοντών, προσφέρουν καθημερινά δεκάδες γεύματα αγάπης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Με τον Ιερό Ναό συνεργάζεται στενά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), με το οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου στηρίζουν τα γεύματα αγάπης που οργανώνει η εκκλησία προς τους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς, όλους τους εθελοντές των οποίων η βοήθεια είναι πολύτιμη, όπως είπε, και τους δημότες που «αποδεικνύουν περίτρανα και καθημερινά, ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν χαρακτηριστικά του λαού μας».

Τέλος, την ίδια μέρα παρέστη στις απονομές για το εσωτερικό τουρνουά αντισφαίρισης ενηλίκων στο γήπεδο τένις στη Λυκόβρυση τις οποίες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ. Παρόν στις βραβεύσεις ήταν επίσης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Παπανικολάου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet