Iατρός ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Απαξίωση του ιατρικού θεσμού από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ
Κοινωνία

Iατρός ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Απαξίωση του ιατρικού θεσμού από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ

«Σπάει» τη σιωπή της η ιατρός των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αμαλία Καλογεράκου, για την οποία ουκ ολίγες δημοτικές παρατάξεις έχουν βγάλει ανακοινώσεις αναφορικώς με τη μη ανανέωση της σύμβασής της, τη στιγμή που για όλο το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Εν τέλει η υπόθεση είχε αίσιο τέλος για την ίδια, ωστόσο δεν βγήκε αλώβητη, καθώς ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το ζήτημα η διοίκηση του ΝΠΔΔ την έθιξε ηθικώς, όπως υποστηρίζει.

Ειδικότερα, η κ. Καλογεράκου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν περιέλθει στην αντίληψη μου η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ ζητάει να της χορηγηθούν ονοματεπώνυμα των ασθενών-μελών των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ αιτήθηκε την χορήγηση των στοιχείων των μελών που χορηγώ ιατρικές συνταγές, ενώ γνωρίζει ότι ισχύει το ιατρικό απόρρητο και προσωπικά δεδομένα. Εκτός από το ανωτέρω, η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ διαφήμιζε στον τοπικό Τύπο το οικονομικό όφελος από την μείωση του εισοδήματος μου ως ιατρός των  ΚΑΠΗ σε 500 ευρώ, γεγονός που επετεύχθη με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ για αντίστοιχη ιδιότητα συναδέλφου προέβη σε απευθείας ανάθεση. Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορήθηκα το ΚΟΙΠΑΠ θα δαπανήσει 5.000 ευρώ για κινηματογραφικές προβολές, με απευθείας ανάθεση.

Είναι λυπηρό πως σε περίοδο υγειονομικής κρίσης είναι «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ με τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο έθιξε την αξιοπρέπειά μου και για αυτόν τον λόγο ζήτησα εξωδίκως να επανορθώσει.

Οφείλω να τονίσω, τέλος, ότι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας είμαι στην «πρώτη γραμμή» για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, ενώ έχω άψογη συνεργασία με τους εργαζόμενους του ΚΟΙΠΑΠ και τους ευχαριστώ για την βοήθεια που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet