O.M. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Μεταβολή στις αντικειμενικές αξίες κατά των οικονομικά ασθενέστερων
Κοινωνία

O.M. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Μεταβολή στις αντικειμενικές αξίες κατά των οικονομικά ασθενέστερων

Με αφορμή τις νέες αντικειμενικές αξίες οικοπέδων και ακινήτων, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Λυκόβρυσης-Πεύκης σημειώνει ότι «ενώ θα περίμενε κανείς, η μεταβολή αυτή να είναι υπέρ των ζωνών και περιοχών όπου διαμένουν οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, μειώνονται οι τιμές στις περιοχές υψηλών εισοδημάτων και μεγάλων ιδιοκτησιών».

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μεταβάλλει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έχει άμεση επίπτωση όχι μόνο στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αλλά και σε μια σειρά άλλων φόρων και τελών, όπως π.χ. το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται από τους Δήμους.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η μεταβολή αυτή να είναι υπέρ των ζωνών και περιοχών όπου διαμένουν οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, δηλ. να μειωθούν, μειώνονται οι τιμές στις περιοχές υψηλών εισοδημάτων και μεγάλων ιδιοκτησιών. Εάν δε αυτό συνδυαστεί με την, κατά πληροφορίες, κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται στις μεγάλες ιδιοκτησίες, γίνεται φανερή για μια ακόμη φορά η ταξική μεροληψία των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά:

Μειώσεις στις ανώτατες τιμές: Βούλα -12%, Εκάλη -9%, Φιλοθέη -15%, Κηφισιά -7%, Σαρωνίδα -4%, Πεντέλη και Ν. Ψυχικό -2%

Αυξήσεις στις κατώτατες τιμές: Αγ. Δημήτριος +60%, Αγ. Ανάργυροι +37%, Γαλάτσι +35%, Δάφνη +75%, Ν. Ηράκλειο +36%, Καισαριανή +26%, Καματερό +62%, Ν. Ιωνία +39%.

Στον Δήμο μας έχουμε μόνο αυξήσεις:

  • Στη Λυκόβρυση +11% και στην κατώτατη και στην ανώτατη.
  • Στην Πεύκη +27% στην κατώτατη και +33% στην ανώτατη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet